Служители на НСО отново показаха най-добра подготовка на национален турнир

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
10:44 / 21.10.2023
1794
Служители на Националната служба за охрана (НСО) отново демонстрираха най-добра стрелкова подготовка на национален турнир. Представителите на държавната охранителна служба заеха челните две позиции индивидуално и отборно за жени и втора позиция отборно в комплексното класиране в Единадесетия републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР "Кракра“.

Състезанието, организирано от Спортната асоциация на МВР и Областната дирекция на МВР-Перник, се проведе на 19 и 20 октомври т.г. Повече от 80 състезатели и 17 отбори от структури на Министерството на вътрешните работи в цялата страна взеха участие в надпреварата.

В индивидуалното класиране при жените служителите на НСО Боряна Заборина и Ирена Танова заеха съответно първата и втората позиция, а отборът на НСО в същия състав остана ненадминат в крайното класиране. При мъжете отборът на НСО зае пето място.

Националната служба за охрана остава водеща в редица направления на специализираната подготовка на служителите в сектора за сигурност. Една от тези области е стрелковата подготовка.

"Методиката на обучение на НСО е призната от службите партньори за една от най-ефективните, но изисква много от служителите“, коментира началникът на НСО бригаден генерал Емил Тонев.

В края на септември т.г. служители на Националната служба за охрана спечелиха трето поредно издание на престижното състезание Commando Challenge с участието на елитни бойци от служби от сектор "Сигурност“, МВР и Българската армия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).