Сменят водопровода на Пещерско шосе само след 7 г.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:21 / 20.06.2006
1430
Пещерско шосе ще бъде затворено частично поне за седмица, заради подмяна на водопровода, положен там само 7 години по-рано. Стоманената тръба се е превърнала в шупли и изпуска, а това е причина и за чести аварии, особено в района на Хирургиите, призна управителят на ВиК инж. Красимир Цветков.

Според него причините за краткия живот на водопровода ще бъдат изяснени след експертиза. Цветков отрече да е подавал в прокуратурата сигнал за нарушения по доставката, станала по времето на предшественика му Георги Семерджиев. Проучване на Дарик Радио установи, че Окръжна прокуратура е прекратила предварително производство по чл. 219 от НК срещу предишния управител Георги Семерджиев поради липса на данни за престъпление. Проверката е била образувана на база на одитен доклад за ВиК през 2002 г.

Фирмата-доставчик на тръбата - смолянската “Юнайтед систем” е избрана, след като е предложила по-ниска цена от тази на завода-производител на тръби в град Септември, каза Георги Семерджиев. Според него тръбата не е била второ качество.

В момента смолянската фирма е в ликвидация, а подмяната на доставения от нея водопровод ще струва 150 000 лева. Тръба от същата партида е монтирана и на бул. Руски, научи Дарик Радио.

Според управителя на ВиК новата полиетиленова тръба на Пещерско ще бъде положена по безизкопна технология. Припомням, че в реконструкцията на шосето бяха вложени над 2 млн. лева. От общината са поставили условие на ВиК затварянето на Пещерско шосе да е само в едното платно и максимум за 7-8 дни.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
В Бургас спасиха премръзнало бебе, изхвърлено на улицата
Първи данни от черната кутия: Ниска височина е погубила двамата п...
Българинът не сяда на масата без месце
Правителственият самолет кацна в София с евакуираните българи
Има определени условия, за да получаваме допълнителния "клас прос...
Подхвърлиха бебе пред къща в Южна България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).