Собственичка на хотел в Несебър: Няма как да не се случи това
"Кулинарният туризъм всяка година се надгражда и гостите ходят предимно в стария град на Несебър, за да опитат от прясната риба", каза Радостина Симеонова, след като водещият от БНТ Симеон Иванов изтъкна, че много туристи идват в Несебър само, за да посетят някое заведение и да опитат от някое ястие.
Дамата, която е управител на хотел, построен на първа линия до плажа, сподели, че българският турист е на почит и се радва, че по-голямата част от гостите са наши сънародници.
"Имаме чисто море, фин плясък. Може да се разходите в града без да се налага да ползвате автомобил, а това е много удобно за семействата. Има паркове, детски площадки“, добавя тя.
"Черноморската риба е много по-вкусна от средиземноморската“, коментира Симеонова.
"Цените на услугите са завишени с 20-30 процента. Няма как да не се случи това, защото всичко е поскъпнало. Както се вдигат разходите за заплати, за енергия и за всичко, така и ние сме повишили цените на нощувките“, добави тя.
"Една стая с гледка към морето за двама възрастни и дете в момента е около 200-230 лева. В цената е включена и закуската“, заяви управителката на хотела.
"Имаме англичани, чехи, румънци, най-много тук са българските туристи, защото от години наред имаме едни и същи клиенти, които ни посещават. Полагаме усилия, за да са доволни туристите“, каза още тя.
Турист с малко момиченце в ръце пък сподели, че е ходил на много места по Европа – в Италия, във Франция, в Гърция, но най-евтино и приятно е на българското Черноморие, а майката на друго дете каза, че Несебър е най-хубавия град с най-чистата плажна ивица.
"Водата е чиста благодарение на пречиствателните станции. Затова препоръчвам на българите да предпочетат българското Черноморие“, каза белобрад мъж.
"Аз съм фен на гръцкото море и за първи път идвам тук, но вече ще летувам тук. Заслужава се. Храната е вкусна, времето е прекрасно и условията са добри“, каза пък млада жена.