Собственици на заведения: Предпочитаме да предлагаме цаца и миди, сафридът тази година е дребен
Капаните в Бургас откриха сезона с цаца и бира. Заведенията, които не са по брега, а в прохладните малки паркове в града, вече работят. За разлика от крайбрежните капани, през зимата те затварят. С боядисани пейки и изкусителни предложения, сега те отново предлагат маси за местни и туристи. Естествено, най-предпочитаното от менюто им е пържена цаца с бира. Цената обаче вече далеч не е народна и е съответно 6,50 лв. за 250 грама цаца и 8,99 лв. за същото количество сафрид.
Тази година сафридът, който се появи, е много дребен. Затова собствениците на заведенията предпочитаме да предлагаме цаца и миди, коментираха ресторантьорите пред "Труд".
Бургас активно започва новия туристически сезон и с украсяването на улици и булеварди. По пешеходната улица "Богориди“ ще има зелена сянка. Там бяха монтирани перголи, в близост до които е засадена пълзяща растителност.
"През последните няколко години тя се разви и сега вече има възможност филизите да бъдат пуснати да пълзят и над самата улица. За целта ще бъдат разпънати проводи, за които растенията да се "хванат“, обясниха общинарите от отдел "Озеленяване“. Тази седмица по "Богориди“ ще бъдат поставени и саксии с живи цветя, окачени по стълбовете на уличното осветление.