Собственик на бензиностанция: Клиент откъсна пистолета за зареждане и си тръгна с него

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:41 / 29.08.2023
3825
"При наличните над 2000 газостанции в България сериозни проблеми не са се случвали. При нормална работа е имало някои инциденти – клиент откъсна пистолета за зареждане, тръгна си и той беше закачен на колата му. Откъсна го, но нямаше изтичане на газ, защото има обратни клапани и защита от изтичане на газ". Това заяви Ангел Димитров, собственик на бензиностанция в България в предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Повод за думите му е взрива на газостанция в Румъния, при който загинаха двама и близо 60 души пострадаха с тежки изгаряния. 

"Ежегодно минаваме през технически прегледи, подаваме заявление за последващи проверки. На 4 г. има изпитания на самите резервоари, които са много сериозно изградени съоръжения, издържат на повече от два пъти работно налягане", обясни собственикът на бензиностанция. 

По думите на Димитров е опасно зареждането на бутилки газ, защото няма как при зареждане от колона да се види какво налягане ще се подаде в самата бутилка.

"Идват бутилки, които не знаеш дали са минали проверки, дали са технически издържани. Трудно би се създала такава концентрация и наситеност с газ, но все пак – има забрана да се зареждат бутилки", каза той.

Относно цените на горивата, той смята че те изкуствено се задържат на това ниво. Димитров очаква поскъпване от 8-10 стотинки.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Важно за електронните извинителни бележки на учениците!
"Възраждане" представи водачите си на листи по градове
Ръководителите на фаталния полет в Графа дадоха показания пред сл...
Вяра, Надежда и Любов - традиции и ритуали
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).