Социалистите се подготвят за третия мандат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:28 / 07.08.2005
1410
Работната среща между представители на Коалиция “За България” и НДСВ, на която социалистите са информирали НДСВ за вчерашното решение на БСП за неучастие в реализацията на втория мандат, се състоя в сградата на Народното събрание на площад “Батенберг”.

Ръководството на Коалиция “За България” ще се срещне с ръководствата на ДПС и Български народен съюз.
"Уведомихме НДСВ за вчерашните ни решения и за това, че не виждаме смисъл и възможност за реализиране на втория мандат. След това и двете страни изразиха готовност да се обсъдят въпросите как може да се реализира третият мандат и то възможно най-скоро". Това заяви за Агенция “Фокус” Ивелин Николов от БСП.

На срещата на социалистите с НДСВ присъстваха зам.-председателят на НДСВ Даниел Вълчев, Христина Христова, Весела Драганова и Крис Данчев, а от страна на Коалиция “За България” участваха Румен Овчаров, Ивелин Николов, Катя Николова, Петър Кънев и Тома Томов.
Участниците в срещата информираха за общо становище за необходимостта от провеждането на разговори между политическите сили за възможностите на третия мандат и за формирането на правителство на широка парламентарна основа.

Вчера социалистите съобщиха, че не са удовлетворени от отговорите, които НДСВ даде на дванадесетте им въпроса.
Според българската Конституция при неуспех на първата и втората парламентарна група да съставят правителство, президентът възлага на някоя от следващите да посочат кандидат за министър-председател.Информацията е на focus-news.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...
Експерт: Нивото на лихвите в България е историческо
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).