Социалните мерки, предложени от премиера, ще бъдат обезпечени от бюджета, каза министър Велчев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
19:58 / 01.03.2005
1007
Предложените от НДСВ социални мерки ще стартират от началото на 2006 година, ако партията отново участва в управляващата коалиция, заяви днес в Наречен министърът на финансите Милен Велчев. Той каза това по повод огласените вчера от премиера Сакскобургготски мерки в областта на социалната политика. Според тях всички деца пак ще получават надбавки по 18 лв. на месец, независимо от дохода на родителите. Семействата с деца ще получават помощ за изплащане на взети от тях кредити. Безработни, намерили си сами работа, ще получават бонус към заплатата си в продължение на 1 година. Трайно безработни в предпенсионна възраст пък ще могат да се пенсионират при облекчени условия. В подкрепа на пенсионната реформа ще работи специален фонд от бюджетния излишък и приватизационните сделки, обеща още министър-председателят.
Според финансовия министър Милен Велчев социалните инициативи ще могат да бъдат обезпечени с бюджетни средства, тъй като през следващата година бюджетът ще има нови възможности заради икономическия ръст и по-високата събираемост на приходите.
Министър Велчев беше днес в Наречен и село Зелениково, за да подари на децата от Домовете за сираци мартеници, дрешки, плодове и хранителни продукти.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Голям арендатор, обработващ над 12 000 декара земя: Преустановява...
Главчев: Няма да се въвеждат винетки за Околовръстното на София
Атлантици: "3-та авиационна база" край Граф Игнатиево трябва да н...
Главчев: Евакуацията на българите от Бейрут бе съгласувана с парт...
Шофьор остана без кола след кошмарен инцидент
Експерт с рецепта за най-доброто кисело зеле


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).