Софийската буря ще удари и Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
17:24 / 23.06.2006
3706
Според прогнозата на военните синоптици на авиобаза Крумово, точно след час се очаква в Пловдив да достигне вътрешният атмосферен фронт, предизвикал обилния дъжд и градушка, изсипали се над София и Западна България. В района на Пловдив и региона неустойчивостта няма да е в такива мащаби - подчерта кап. Гаварил Лазаров. По думите му, и тук ще паднат валежи, но не с такава интензивност, както в столицата. Ще има гръмотевична дейност, а силата на вятъра не се очаква да надмине 18 метра в секунда. До 21 часа има вероятност над Пловдив да минат няколко ядра въздушни потоци, които да предизвикат интензивни валежи, но градушки не се очакват. Кап. Лазаров съобщи, че утре отново ще се развива мощта купесто-дъждовна облачност - ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици. Неустойчивостта на атмосферата ще се запази и в неделя, но в Пловдивско градушки не се очакват. Информацията е на радио Пловдив.

Plovdiv24.com припомня, че в София силният вятър, градушката и поройният дъжд предизвикаха безредици. Покрив на магазин "Била" падна и рани дете и жена. Улиците се наводниха. Градският транспорт е парализиран.

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
В Бургас спасиха премръзнало бебе, изхвърлено на улицата
Първи данни от черната кутия: Ниска височина е погубила двамата п...
Българинът не сяда на масата без месце
Правителственият самолет кацна в София с евакуираните българи
Има определени условия, за да получаваме допълнителния "клас прос...
Подхвърлиха бебе пред къща в Южна България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).