"Спартан" докара от Германия тежко болно дете

Автор: Десислава Томева
Коментари (0)
20:02 / 17.10.2024
1254
Дежурен екипаж на самолет С-27J "Spartan" от състава на авиобаза "Враждебна" беше задействан на 17.10.2024 г. със задача осигуряване на медицински транспорт на тежко болно дете и съпровождащ медицински екип от СБАЛДБ “Проф. Иван Митев“ - София. Това съобщиха на страницата си във Facebook от авиационната база.

Командир на екипажа е капитан Георги Пъшев, помощник-командир капитан Николай Калайджиев, борден инженер – капитан Митко Гергов, борден механик мл. серж. Илиан Стоянов и бордна домакина ст. серж. Биляна Полянкова.

Самолетът излетя от летище София в 10.10ч. и кацна на летище Щутгарт Федерална република Германия в 13.06 ч. В 17:46 ч. самолетът се приземи обратно на летище София като задачата по транспортирането на медицинския екип и пациента беше изпълнена успешно.

Екипажът беше задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
Известен психиатър: Психиатрията е единствената специалност без к...
"Извънземна технология" на хиперколата от Родопите раздели мрежат...
МВР обяви резултатите от акцията в Пловдив
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Обявиха кога ще е поклонението пред Николай Волев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).