Спецоперация срещу търговията с гласове, има задържани

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
09:04
298
Специализирана полицейска операция за превенция на нарушения на изборното законодателство се провежда на територията на ОДМВР -Шумен. На различни адреси в Шумен се проверяват оперативни сигнали за влияние на вота.

Към момента се претърсват два адреса, има задържани местни жители като съпричастни за действия, които биха могли да нарушат изборните права. Проверки срещу купуване на гласове са извършват и на територията на останалите три районни управления.

Полицейски служители извършват контрол в населени места в областта за регистрации на много хора на един адрес. Проверява се дали конкретен имот е обитаем, дали има живущи в него, кога са извършени регистрациите. При констатирани нередности ще бъдат предприети незабавни действия, за да минат изборите спокойно и честно.

Работи се по няколко сигнала по стари схеми за купуване на гласове- глас срещу дълг, глас срещу вересия. Активните действия са както в частни домове и имоти, така и в търговски обекти, игрални зали, питейни и увеселителни заведения. Изградени са контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на водачи на МПС за употреба на алкохол, наркотични и упойващи. вещества.

В операцията участват полицейски сили от различни структури на областната дирекция "Охранителна полиция“, "Икономическа полиция“, "Криминална полиция“ и жандармерия.

Виж коментарите (0)

Още по темата (51):
09.10.2024 Спецоперация в Пазарджишко
08.10.2024 Спецполицаи закопчаха българин за участие в много сериозна международна престъпна организация
08.10.2024 Пазарджишки квартал почерня от полиция
07.10.2024 Важно за всички шофьори!
06.10.2024 Хиляди водачи с фиш
04.10.2024 Заради изборите спецоперация в Кърджали
Още новини от Национални новини:
Борислав Сарафов е единствената кандидатура за нов главен прокуро...
Проф. Рачев с добра новина
Специалист посочи как да различим COVID-19 от сезонния грип
Днес изплащат 200 милиона лева
Строител свали оградата на чужд имот, за да паркира валяк
Лятото се завърна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).