Срив в качеството на образованието у нас сочат международни проучвания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:04 / 31.01.2005
1570
Според последните международни проучвания българските ученици са на 21-во място по математика и на 24-о по природните науки сред техни връстници от 46 страни. Това съобщи днес на семинар за реформата в средното образование Анете Диксън, директор на отдел “Стратегии и операции” към Световната банка. “През 1995 година България беше на 9-о място по математика и на пето по природни науки в света, което е най-големият спад в сравнение с всички останали страни”, допълни Анете Диксън, цитирана от БНТ. Данните говорят за рязко влошаване на качеството на образованието и конкурентноспособността на учениците, кометнира Диксън. Според нея фактът, че все по-малко деца отпадат от училище, е положителен, но все още е основен за страната. Целите по отношение на реформата трябва да са увеличаване средствата за образование и същевременно подобряване начините за изразходването им.
Провелият се семинар е организиран от Министерствто на образованието и Световната банка във връзка с очаквания трети програмен заем за преструктуриране, който би осигурил допълнителни средства за образованието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кола застина перпендикулярно на пътното платно
Христо Мутафчиев скочи на Левон Манукян!
Илков: Към момента не сме застрашени от терористична атака, взели...
Голям арендатор, обработващ над 12 000 декара земя: Преустановява...
Главчев: Няма да се въвеждат винетки за Околовръстното на София
Атлантици: "3-та авиационна база" край Граф Игнатиево трябва да н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).