ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Станишев: 3 март полага началото на ускорената модернизация на България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:15 / 04.03.2006Коментари (2)1250
©
Министър-председателят Сергей Станишев почете Националния празник на България 3 март на връх Шипка. На историческото място бяха и много граждани от района и от цялата страна.

В тържественото си слово на паметния връх премиерът подчерта, че в нашата история нищо не е дадено даром и че патриотизмът е съзидателен.

Всичко, което има, българският народ го е извоювал с труд, с много вяра, с желание да заеме своето достойно място сред другите европейски народи, каза министър-председателят. Сергей Станишев изтъкна, че 3 март е забележителен празник, защото без него нямаше да има нито Съединението, нито официалното провъзгласяване на Независимостта. „3 март полага началото на един ускорен път за модернизация на България, на обществените отношения, на икономиката и най-вече на българската държавност”, подчерта министър-председателят.

Той каза, че в глобалния свят, в който живеем, разстоянията се стесняват, а всеки един народ постоянно взаимодейства с другите народи и търси своето място в света. Посочвайки, че България се намира на прага на Европейския съюз, премиерът отрече това да е самоцел. Ние искаме да сме в Европа, не просто за да бъдем със същия цвят на картата на света. В ЕС всяка нация дава своя принос, своята култура, образование, наука, уникалност и тя трябва да бъде запазена”, е мнението на министър-председателя.

В словото си Сергей Станишев подчерта, че днес патриотизмът става популярна тема и има хора, които злоупотребяват с него. „Но ние не можем да забравим, че тези, които тук, на Шипка, дадоха своя живот за свободата на България, не се деляха на едни или други. Те просто искаха да следват завета на Апостола – всеки един да бъде равен в нашата страна, да има равни права и отговорности, независимо от своя етнос, религия, политически убеждения. Винаги трябва да помним, че патриотизмът е съзидателен. Патриотизъм е да се гордееш с миналото на своя народ и да уважаваш другите народи. Патриотизмът не е високомерен, той е открит към света”, каза министър-председателят.

Сутринта в храм-паметника “Рождество Христово” премиерът Сергей Станишев присъства на молебен за благоденствието на българския народ. Той беше посрещнат от Старозагорския митрополит Галактион, от областния управител на Стара Загора Мария Нейкова, от кмета на Казанлък Стефан Дамянов, депутати и много гости и жители на Шипка, които бяха дошли да го поздравят с “Честит празник” и “Добре дошъл”.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Ivo
на 06.03.2006 г.
0
 
 
dam .. taka e mediite se pravqt na slepi .. za stani6ev pi6e sladki prikazki .. mediite trq otraziavat vsi4ko i da ne vlagat pristrastiq... iavno niama medii v BG vsi4ki ni perat mozacite...
tony
на 05.03.2006 г.
0
 
 
Za6to,nikoi v tozi v-k,nikoi ne spomenava za istinskia protes na partia ATAKA-za protest-mitinga protiv tyrskata i nemarlivoto otno6enie na pravitelstvoto--za6to ,-tova e mediina ,ideologi4nost s/y BG--sajaliavam
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Борба за влияние в Близкия Изток
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: