Станишев посети Пловдивско, за да се запознае с щетите от наводненията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:13 / 07.09.2005
1554
Министър-председателят Сергей Станишев се запозна с хода на възстановителните дейности след наводненията в област Пловдив.
Очаквам от вицепремиера Емел Етем в четвъртък доклада за състоянието на предприетите работи по възстановителните дейности след наводнението, каза в пловдивското село Орезаре министър-председателят Сергей Станишев. Той припомни, че при наличния ресурс, задачите са разделени на три етапа. На първо място са обектите, където има риск от повторение на бедствието и училищата, пострадали от наводненията. В зависимост от доклада на министър Етем, съществува вероятност част от неусвоените средства от общините да бъдат пренасочени в помощ на семействата, останали без подслон, допълни премиерът. Той посочи, че ще направи всичко възможно за ускоряване на процедурите за изплащане на обезщетенията. Придружаван от областния управител на Пловдив Тодор Петков и депутати от "Коалиция за България" и ДПС, министър-председателят се запозна на място с хода на възстановяването на дигата на река Марица в района на село Орезаре. Дейностите се извършват от 91-ви позиционен полк в Пловдив. За БТА командирът на полка полковник Вартенес Кочиан съобщи, че е извършена една трета от работата. Освен дигата, военнослужещите ще възстановяват разрушените пътища в района и разрушените брегове на реката. Той се надява обектът да бъде предаден преди крайния срок - 30 октомври. След Орезаре Сергей Станишев посети община Съединение, където на среща с общинския кмет Евгений Маринчешки и се запозна с възстановителните дейности след пороя. В Пловдив премиерът ще проследи състоянието на дигата на река Марица в района на езиковите гимназии. Посещението на премиера в областта е по повод годишнината от Съединението на България. Информацията е на БНР.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...
Експерт: Нивото на лихвите в България е историческо
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).