Стартира националният образователен портал на училищата в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:03 / 07.12.2006
1685
Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев обяви днес официалното стартиране на националния образователен портал на училищата в България. Той е изграден в рамките на Националната стратегия и План за действие за въвеждане на информационните и комуникационните технологии в българските училища, като допълва компонентите на стратегията – компютъризация, Интернет свързаност и обучение на учители, с електронното съдържание.

Порталът (http://start.e-edu.bg) съдържа основен набор електронни помагала за гимназиалния курс, като предстои да бъдат изготвени и помагала за по-малките ученици. Той е свързан с допълнителни обучителни ресурси, подкрепени от МОН и може да се ползва както в училище, така и от домашния компютър.

Чрез портала всеки ученик или учител може да се запознае и да създава интерактивни уроци, мултимедийно съдържание и нови електронни ресурси с образователна насоченост (уроци, тестове и др.), да участвува в дискусионни форуми или работни групи, да се информира за новините в сферата на образованието в региона си и в цялата страна.

Порталът е достъпен и за ученици със специални образователни потребности, за които са създадени възможности за озвучаване и онлайн четене на новини, промяна на размера на шрифта или настройка на цветовите схеми.Той дава възможност и за създаване на собствен потребителски профил на всеки учител и ученик. По този начин, със своето уникално потребителско име, всеки може да приспособи интерфейса според потребностите си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Почина голям преводач, редактор и полиглот
Ето какви са средните заплати в "Български пощи"
Започва предизборната кампания
Последният петък от септември - като първия от август
Лена Бориславова: Това не е нормално!
Цирк в парламента: Депутатите останаха на тъмно и запяха национал...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).