ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Стартират 60 пилотни проекта за подпомагане на общини с компютри, софтуер и консултантска помощ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:34 / 06.05.2006Коментари (1)1097
Започва работата по 60 пилотни проекта за подпомагане на общини в цялата страна с компютри, софтуер и консултантска помощ. Това съобщи министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев на среща с областния управител на Плевен и всички кметове от областта. Целта е да се подобри обслужването на гражданите. Пет от общините в пилотната фаза от проекта на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) са на територията на област Плевен – Гулянци, Искър, Левски, Никопол и Пордим.

На срещата, която се проведе в сградата на община Кнежа, министър Василев каза още, че МДААР ще осигури на всички общини и областни управи в страната по два електронни подписа, както и нова, модерна техника на администрациите, в които тя е най-необходима.

През тази година ще бъде въведен и софтуерът за управление на човешките ресурси в държавната администрация, благодарение на който за кратко време ще могат да се правят различни справки за състоянието и числеността на администрацията, за възрастовата структура, образованието на служителите и т. н. На срещата с кметовете министър Василев подчерта заслугата на МДААР за спирането на седем регулаторни режима и решимостта на министерството да продължи работата по облекчаване на съществуващите лицензионни, разрешителни и регистрационни режими. Министър Николай Василев акцентира и върху мащабните обучения по информационни технологии и чужди езици, които министерството организира за служителите в администрацията.

На срещата кметовете посочиха докъде са стигнали с въвеждането на електронни услуги и какво са свършили до момента в подобряването на обслужването на гражданите и бизнеса, както и какво им предстои в тази насока.

Министър Николай Василев посети и Центъра за обслужване на гражданите в общината, който работи на принципа "на едно гише". Служителите на центъра демонстрираха новоизградената система за комуникация по електронен път между отделните кметства в общината.

Министър Василев се подписа в Почетната книга на Кнежа, а кметът на общината Симеон Шарабански му връчи почетен плакет в знак на благодарност за съдействието и инициативите, които МДААР осъществява за развитието на общината.

По-късно днес Николай Василев посети град Никопол, където на място се запозна с последиците от прииждането на река Дунав.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.05.2006 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: