Стоянов: Главният секретар на МВР е отговорен за смъртта на полицаи и ръста на убийствата в страната

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
12:14 / 23.08.2023
3874
Смятам, че главен комисар Петър Тодоров е отговорен за липсата на координация и контрол върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на шестима полицейски служители при изпълнение на службените им задължения в изключително кратки срокове. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

По думите му в качеството му на висша професионална длъжност в МВР, главният секретар е длъжен да планира и контролира работата в Министерството и да отговаря за тяхното изпълнение, както и да координира отделните звена при извършване на конкретните задачи и дейности.

Според него заради липсата на контрол и адекватни действия от страна на главния секретар 2021 г. до идването на редовното правителство се наблюдава голям ръст на престъпленията против личността, както умишлени убийства с особена жестокост, извършени по време на битови скандали и/или домашно насилие над жени.

Стоянов даде за пример убийството през месец февруари на известния български психолог Иван Владимиров - Нав. "Тук характерното е, че майката на жертвата многократно е подавала сигнали за закани за убийство, на които не в обърнато необходимото внимание", допълни той. 

Министърът на вътрешните работа спомена и убийството на Ангел Христов ОТ братя "Галеви", случай, при който все още не е уточнено как издиран човек с бюлетина в "Интерпол" се е намирал в България, когато е починал. Той посочи и като аргумент за искането за освобождаването на Тодоров за убийството на Димитър Малинов от Цалапица.

На въпрос дали е ясно името на евентуалния наследник на главния секретар Петър Тодоров, Стоянов каза, че все още не в коментирано. "Най-напред трябва са бъде освободен сегашния", поясни той.

Относно новини по разследването на убийството на Алексей Петров той каза: "Текат адекватни издирвателни мероприятия. За момента няма конкретики, но има много обстоятелства, които излизат всеки ден. Заподозрян няма", посочи вътрешният министър.

Виж коментарите (0)

Още по темата (944):
23.07.2024 Денков: Не съм предлагал Николай Ненчев за посланик на България в Украйна
23.07.2024 ПП: Кабинетът "Денков" е оставил България с най-нисък дълг в ЕС
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Карлос Контрера: Лена недоволства от състава на служебния кабинет
07.04.2024 Браншови организации настояват Зарица Динкова да остане министър на туризма
05.04.2024 Петков: Борисов и Пеевски изнагляха
Още новини от Национални новини:
Великобритания призова гражданите си да напуснат Ливан
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза за зимата
ЦИК опроверга твърдения за изборите
Удрят ни дъждове и гръмотевици
Експерт: Ако се докаже българска следа в атаката по "Хизбула", мо...
Ето го извършителя, нанесъл побоя над млад мъж заради паркомясто


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).