Студенти: Спрете позора!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:19
3513
Протест срещу пиесата “Оръжията и човекът", чийто режисьор е Джон Малкович, стягат студенти днес, когато е премиерата в Народния театър. Според тях тя е “грандиозна гавра с България, с българския народ и с жертвите в Сръбско-българската война от 1885 г.". 

В общата позиция на организациите – Куберовъ воинъ и ВЗРО Въртоп, ръководени от двамата студенти организатори на протеста Димитър Панчев и Михаил Анастасов, се казва:

“Многократно сваляната от сцена и освирквана от български студенти пиеса “Оръжията и човекът" на Бърнард Шоу от далечната 1894 г. осмива подвига на българите при Сливница, изкарва войниците ни пияници и страхливци, а народът ни – варварски, неграмотен, прост и некъпан.

Храбреците, които защитиха обединеното отечество, в пиесата обличат костюмите на смехотворни персонажи, а подвигът им е обърнат в комедия! Тази комедия идва в България, а за подигравките към народа и армията ни се очаква българската публика да ръкопляска!".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Купувач с кредит: По-добре собствено жилище - вноската по ипотека...
Почина още една жена след катастрофата на АМ "Тракия"
Станимир Михайлов се връща в НЗОК
Хампарцумян: Ако можете да изкарвате достатъчно добри пари от лих...
"Софарма" купува популярни марки лекарства
Трагедия край жп гарата в Белово


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).