ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Съвет на експерти: Ако в устата ви се рони на трохи, вместо да се топи – не е това, за което ви го продават | ||||||
| ||||||
Какви са белезите, по които можете да различите качествения български кашкавал? Цветът Истинският кашкавал е с характерен жълт цвят, който варира до бледо кремаво. Когато е недозрял, обикновено е на по-светли и по-наситени ивици. Плътност Узрелият, качествен продукт е плътен, без шупли и цепнатини. Пукнатините означават лошо протекли биохимични процеси при зреенето. Малките кръгли дупчици обикновено са признак на нежелано бактериално присъствие. Ако в него има големи правилни дупки, продават Ви някакъв вид твърдо жълто сирене, вместо български кашкавал. Твърдост и консистенция Хубавият български кашкавал е по-скоро твърд, отколкото мек. Има известна пластичност, но при силно огъване се чупи, вместо да се разпъва. Мекият говори за палмова мазнина. Когато го режете със студен нож, тя ще остане полепнала по него. Ако в устата ви се рони на трохи, вместо да се топи – не е това, за което ви го продават. При топлинна преработка парчетата се деформират, но не се стопяват и разтичат. Вкус Вкусът му е характерен, млечно-маслен, без какъвто и да е горчив или кисел привкус. Етикетът Той не е собствена характеристика на кашкавала, но в магазина ще Ви подскаже от какво е направен, и дали срокът на годност не е към края си. Водното му съдържание не бива да надхвърля 42%. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Драстично отслабналият Геро се оказа нежелан от телевизиите
14:51 / 24.11.2024
Ралица Паскалева: Предател си!
21:59 / 25.11.2024
"УниКредит Булбанк" предупреди клиентите си
14:08 / 25.11.2024
Обявиха 1000 долара награда за намирането й!
08:27 / 25.11.2024
Нов хитов турски сериал завладява ефира
15:59 / 24.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета