ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Съвети за подготовка на дома за успешна продажба
©
Последното тримесечие на годината се очертава да бъде силно за имотния пазар, а от гледна точка на продавачите този сезон е с по-малко конкуренция и нови обяви в сравнение с пролетта, посочват от "Бългериън пропъртис" (Bulgarian Properties). На този фон според компанията собствениците на завършени имоти са все още в изгодната позиция да се възползват от дефицитите в предлагането и да реализират продажба на добри нива и в кратки срокове.

Наблюдения на "Бългериън пропъртис" показват също, че ранната есен е един от силните сезони заради житейския цикъл на купувачите. Хората, които са отсъствали през лятото, се връщат в града и подновяват търсенето на апартаменти, а времето е все още меко и приятно, което улеснява огледите.

Почистете

Колкото и да казваме, че купувачите се интересуват от четирите стени и в тях е стойността на имота, първото впечатление е най-важно и то може да даде разликата в цената. С особена сила това важи за имотите на старо.

Основното почистване и добрата подредба не бива да бъдат подценявани, независимо дали става дума за продажба или наем. Това включва безупречен вид на кухни, бани, тераси и прозорци. Цената, която потенциално би могла да се постигне при продажба на имота, заслужава да се замислите за професионално почистване, включително и пране на мебели и настилки. Когато става въпрос за старо жилище, което вече е било използвано, ключовите места по отношение на чистота и поддръжка, са баните и кухнята - наблегнете най-много на техния вид при подготовката на дома.

Прегледайте също за дребни проблеми, които могат да развалят усещането при оглед - скърцащи врати, течащи кранове, напукани настилки - тези дребни детайли се поправят лесно и евтино, така че да не отнемат от основния фокус при оглед.

Премахнете всякакви лични вещи като семейни снимки, колекции и албуми, които могат да накарат потенциалните заинтересовани страни да усетят мястото като чуждо.

Обърнете внимание на общите части - стълбищна площадка, входа на сградата. Ако е необходимо, погрижете се за дребни поправки или освежаване, които да направят тези пространства по-уютни, чисти и приветливи.

Ако жилището има тераса или двор, уверете се, че изглежда поддържан - подрежете храстите и тревата, изхвърлете падналите листа, почистете градинските мебели.

При къщите е важно да огледате покриви, комини и улуци за евентуални проблеми като запушвания и отлагания.

Направете жилището просторно

Продажбата се реализира на база описаните размери и квадратура в нотариалния акт и скиците на имота, напомнят експертите на компанията. Но в решението за покупка има голяма доза субективизъм за това колко голямо и просторно усещаме жилището, "виждаме" ли описаната в документите квадратура.

По-малко жилище, но добре организирано, може да се окаже предпочитано, дори и на по-висока цена на квадратен метър, пред по-голямо, но нефункционално. Ето защо е добре да премахнете всяка излишна мебел или декорация, която прави пространството да изглежда претрупано и тясно. Уверете се, че има достатъчно светлина в имота при оглед - това също дава усещане за простор, като дори може да избирате конкретни часове от деня за тези посещения, в които светлината в стаите е най-добра.

Създайте комфортна атмосфера при оглед

Правилната температура, приятните аромати, дори подходящ музикален фон, могат да подобрят настроението и нагласата към имота при оглед.

Добре проветреното и климатизирано пространство осигурява комфорт при посещението, а добавката на лек и фин ароматизатор за дома провокира сетивата.

Подгответе добра презентация

Когато оформяте своята обява, уверете се, че правите всичко правилно - или се доверете на професионалистите, съветват експертите.

В днешния дигитален свят, когато и самите огледи могат да бъдат извършени виртуално, качествените снимки и видеа са от изключително значение за привличане на интереса на купувачите. Детайлното описание, което акцентира върху качествата и характеристиките на имота и заобикалящата го среда, е вторият неразделен елемент от добрата обява.

Третият ключов компонент е цената. Работете с вашия агент по недвижими имоти, за да проучите местния пазар и да определите конкурентна цена.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Марица в Трета лига, сезон 2024/2025
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: