Съвместен проект на българските и френските митници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:43 / 22.10.2005
1366
Официалната начална среща по туининг проект “Развитие на правен и административен капацитет за администриране на акцизния данък изцяло от митническата администрация” се проведе днес в Агенция “Митници”.

Целта на проекта е свързана с изпълнение на поетите ангажименти за постигане на пълна хармонизация на българското с европейското законодателство в областта на акцизите към датата на присъединяване на България към ЕС.

Дейността по проекта е насочена към разработване на проекти на подзаконова нормативна база за прилагане на новия Закон за акцизите и данъчните складове, регламентиращ въвеждането и функционирането на системата от данъчни складове и контрола върху акцизните стоки под режим отложено плащане на акциз, както и създаването на административен капацитет в Агенция “Митници” за администриране на акциза изцяло от митническата администрация, не само при внос, но и на територията на страната, чрез прилагане на най-добрите практики на митническите администрации в държавите-членки на ЕС.

Партньор на Агенция “Митници” е Френската митническа администрация. Ръководители на проекта са Георги Григоров, заместник директор на Агенция “Митници” и Жан-Пиер Пайен, регионален ресервьор в Перпиньон, Френска митническа администрация. Предвижда се през 18-месечната продължителност на изпълнението на проекта в България да работи постоянен съветник по туининга – Пиер Турнон, служител на Френските митници, както и редица други чуждестранни експерти. Бюджетът на проекта е близо 1 002 000 евро, от които около 952 000 са финансирани от Програма Фар на Европейския съюз и почти 50 000 евро са национално съфинансиране.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака
Знаете ли какво е "инфодемия" и как да се предпазите?
Нова атракция във Велинград, призоваха гражданите да не крадат па...
Вторият самолет за евакуация на българите от Ливан кацна в Бейрут...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).