ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Съживяват "Български пощи" с 50 млн. лева
Автор: Петър Дучев 16:51 / 17.09.2024Коментари (2)3494
© Фокус
Решението е определящо за бъдещото развитие на дружеството и за  гарантирането на пощенските услуги в труднодостъпни и слабо населени места

Министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова подписа протокола за увеличение на капитала на "Български пощи“ ЕАД с 50 млн. лева. Това е много важна стъпка за оздравяването, подобряване на ликвидността и платежоспособността на компанията. 

С увеличаването на капитала "Български пощи“ ЕАД престава да бъде предприятие в затруднено положение и ще има възможността да получава от държавния бюджет действително доказаните разходи за изпълнението на възложените универсална пощенска услуга и услугата по изплащането на пенсии чрез пощенски станции.  

Получаването на реалния размер на компенсациите за извършваните услуги и осигуряването на капитал за реализиране на планираните инвестиции от "Български пощи“ ЕАД, ще доведе до чувствително повишаване качеството на предоставяните от дружеството услуги, както и до подобряване на условията на труд на служителите.

Ефективното увеличаване на капитала на "Български пощи“ ЕАД е гаранция за разширяване на възможностите за финансиране чрез кредити, които съответстват на обичайните пазарни принципи. Вече са в ход преговори с Българската банка за развитие за получаване на облигационен заем и осигуряването на дългосрочно финансиране на компанията.

За да бъде гарантирано изпълнението на универсалната пощенска услуга за периода на Плана за преструктуриране, в Народното събрание е внесен Закон за изменение на Закона за пощенските услуги. Законопроектът предвижда срокът на възлагане на задължението за изпълнение на универсалната пощенска услуга да е до 2030 г. Целта е да се гарантира правото на всеки гражданин, независимо от неговия социален статус, покупателна способност и географско местоположение, на достъп до минимален пакет от услуги с определено качество и на достъпна цена. Законопроектът предвижда дружеството да има право да получава пълен размер на компенсацията.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
всички куриерски фирми тръгнаха от 1-2 офиса и сега са мултимилионери с 500-600 офиса може и повече да са ,а пощите тогава бяха с 2-3000 офиса и сега са на минус-некъдърници големи са всички бивши и настоящи директори
0
 
 
Само сградата в Пловдив сигурно струва повече! И не е само в Пловдив, така е във всяко населено място - от София до последното село. Безброй имоти в идеален център! Видиш ли пощата, значи това е центъра! И за какво са им тези имоти? Тези огромни сгради в големите градове? За трите лелки вътре?! Лошо управление, имоти, които искат пари, защото не са преструктуриране, за да дават! От там - ниски заплати, слаба мотивация и недостиг на персонал... Пълен комунизъм... Там времето е спряло преди поне 50 години...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: