Световната купа по сноуборд в Пампорово, ето кога

Автор: Нели Гергьовска
Коментари (2)
13:50 / 11.01.2024
5439
В Пампорово тече усилено подготовката за Световната купа по сноуборд от календара на FIS, която ще се проведе на 20 и 21 януари. Това съобщи за "Фокус“ изпълнителния директор на курорта, Мариян Беляков.

"Радваме се, че наваля естествен сняг. След него дойдоха поредица от дни с ниски температури, които продължават. Условията за ски в Пампорово са повече от отлични и към неделя смятам, че 90 % от ски-зоната ще бъде отворена“, поясни той.

През месец януари, за първи път в историята си, Пампорово ще приеме домакинство на Световна купа по сноуборд от календара на FIS. Състезанието, което ще се проведе на писта Стената, ще посрещне най-добрите състезатели в тази дисциплина от цял свят, със специалното участие на Радослав Янков, и безспорно ще бъде зрелищно. Веднага след това Пампорово посреща участниците в Европейска купа по сноуборд на 23 и 24 януари, които ще продължат надпреварата в паралелните дисциплини.

"Очакват се много туристи по време на Купата, не само от България, а и от всички краища на света, както и много любители сноуборда. Това е историческо събитие за курорта и региона. Имаме голям недостиг на легла за периода между 19 и 22 януари“, посочи Беляков.

Той допълни, че веднага след 22 януари се влиза в най-силната фаза от зимния туристически сезон, която продължава плътно до 4 март. Резервациите са най-вече от български туристи, но има и от Великобритания, Ирландия и всички балкански държави. "Тогава ще бъде и най-силният сезон и всички новости, които са направени в курорта през последните 12 месеца ще бъдат на разположение на хората. Знаем, че началото на сезона беше трудно, но виждаме, че условията за зимни спортове се подобриха драстично и оттук-нататък очакваме един много силен сезон“, категоричен е изпълнителният директор на "Пампорово“ АД.

Той подчерта, че тази година очакват и много силен сезон през месец март. "До седмица ще излезе и актуалната информация. Цените през март ще бъдат по-ниски. Подготвили сме няколко изненади за гостите на Пампорово и за всички, които искат да си планират мартенска почивка отсега и тя да бъде и по-бюджетна“, каза още Мариян Беляков.

Виж коментарите (2)

Още по темата (542):
16.09.2024 Увеличават цената на газа?
13.09.2024 Почистете дома си преди зимата
13.09.2024 Над 30 хиляди българи получиха отказ за помощи за отопление
27.06.2024 Наближава срокът за подаване на заявления за помощите за отопление – критериите, на които трябва да отговаряте
28.05.2024 Оцеляването й е истинско чудо, след като лекарите й дават само 5% шансове за възстановяване
21.04.2024 Снегът отново е тук!
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия"
След полицейско преследване хванаха нелегални мигранти в Бургас
Даниел Митов за думите на македонския вицепремиер: За такава обид...
Черната кутия на падналия самолет край Граф Игнатиево ще бъде раз...
Пожар в локомотива спря влака София-Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).