Таксиметрова компания трансформира индустрията и задава нови стандарти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:46
926
Г-н Георгиев, Вие сте участвали в развитието и налагането на различни таксиметрови компании и сте в бранша близо 14 години. Как се промени той и как това се отрази на вашата компания?

Здравейте и благодаря за поканата за този разговор. Живеем в динамично време, в което като потребители сме свикнали с два клика да достигаме до желаната информация. Това е възможно благодарение на дигиталните решения, с които толкова сме свикнахме, че вече почти няма сфера, в която те липсват. Дигитализацията промени и цялостното изживяване на таксиметровата услуга. Днес клиентът може да заяви кола по различни канали, в зависимост от личните си предпочитания, да проследи в реално време къде се намира тя, след колко време ще бъде на адреса и какви са възможностите за плащане. Заплащането с карта е допълнително удобство, което спестява време и допълва цялостното такси преживяване.

Промяната в бранша е свързана  и с тенденцията за персонализирано обслужване в сферата на услугите, като все повече компании започват да инвестират в по-добро клиентско преживяване и екологично чисти автомобили.

Таксиметровите компании често се възприемат като "лицето" на града за туристите. Как Hippo Taxi допринася за това?

Варна е прекрасен град, който привлича интереса на стотици хиляди туристи годишно, а ние от Hippo Taxi осъзнаваме важността на тази наша роля. Затова се стремим да предлагаме не просто транспорт, а приветливо, сигурно и качествено пътуване. Нашите водачи преминават специализирано обучение, за да гарантират на клиентите не само професионално обслужване и полезна информация за града, но и топло, човешко отношение. С обновения автопарк гарантираме комфорт и сигурност при пътуването, лесно и бързо намиране на превоз и то на най-добрите цени, с което печелим и доверието на клиентите. По този начин създаваме положително преживяване от пътуването и представяме Варна в най-добрата светлина.

Вие организирате и провеждате различни кампании и социални каузи. Как това влияе върху вашия имидж в града?

Да, социалната отговорност е ключова част от Hippo Taxi. Ние се стремим да бъдем не само компания, която предлага транспорт, но и да сме активен участник в общността на Варна. Това сме го доказвали многократко през годините. Ние бяхме първата таксиметрова компания, която започна да организира различни каузи с такава насоченост още през 2016 година. Тогава благодарение на каузата на Hippо, която кръстихме “1 стотинка за добро" помогнахме на много хора, дори изградихме площадка за игра в детска градина. 

Също така работим за по-чиста околна среда, като постоянно обновяваме автопарка си и създаваме различни програми за нашите корпоративни клиенти. Благодарение на тях от една страна спестяваме време и средства на компаниите, а от друга намаляваме автомобилите, които се движат в града. Нашата цел е да допринасяме както за удобството на жителите и гостите на Варна, така и за нашите водачи и за развитие на местната общност като цяло.

Как се става предпочитан партньор във Вашия сектор? Защо все повече водачи се доверяват на вашата централа?

Не се става лесно. Нужни са на първо място човечност, а на второ - сериозен опит. Емоционалната интелигентност е ключов елемент при работата с хора и способността да разбираш техните тревоги, нужди и опасения е от голяма полза. За да бъдем добър партньор, ние се стремим да осигурим на нашите водачи отлични условия за работа – справедливо заплащане, гъвкаво работно време и нови автомобили. 

Също така създаваме среда, в която водачите се чувстват уважавани, ценени и подкрепяни. Инвестираме в тяхното обучение, за да развиват уменията си и да предлагат по-добро обслужване. По този начин трансформираме индустрията и задаваме нови стандарти в бранша. Вярваме, че взаимното доверие и прозрачната комуникация са ключови за успеха, а именно това привлича все повече водачи към нашата централа.

И за финал: Каква е тайната на успеха в таксиметровия бранш?

Тайната на успеха в таксиметровия бранш се крие в три основни неща – качествено обслужване, адаптивност и ангажираност към клиентите. Важно е да се излезе от възприемането на услугата като “бакшиши" и “копърки" и да се насочи съзнанието на екипа към персонализирано изживяване на услугата. От чисти автомобили и любезни шофьори до бързи и сигурни пътувания за водачите и клиентите. 

Технологиите, разбира се, също играят ключова роля – способността да се адаптираме към новите тенденции и да интегрираме модерни решения е решаваща. Но най-важното е доверието – както от страна на клиентите, така и на нашите водачите. Когато всички са доволни, успехът е неизбежен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
50 души са фиктивно назначените в театъра в Смолян, четирима вече...
Скъпоструващите лекарства вече достигат до пациентите за по-малко...
Простихме се с големия режисьор Николай Волев
Близо 330 млн. лева повече за пенсии и обезщетения – само за годи...
Росица Матева, ЦИК: Пет общини още не са съобщили дали са унищоже...
Съдът отложи делото за зверски убитата и натъпкана в куфар Евгени...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).