ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
“Топливо Газ” започва подмяна на амортизираните бутилки за битова газ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:53 / 21.11.2005Коментари (1)29036
„Топливо Газ” стартира кампания за безопасно използване на бутилките с пропан-бутан и преустановява да пълни старите светлосини бутилки за битова газ. Изтеглянето на старите бутилки от употреба ще започне от 1 декември 2005 г. в София и ще продължи поетапно в цялата страна. Подмяната се налага заради изискванията на Европейския съюз за съхранение и транспортиране на втечнен въглеводороден газ.

Замяната на стара с нова бутилка ще се извършва срещу доплащане на депозит от 25 лева. Сумата включва стойността на рециклирането и разходите за бъдещата поддръжка на бутилката.

След извършването на замяната амортизираните бутилки стават собственост на „Топливо”. Компанията ще поеме ангажимент бутилките да минат през набор от процедури за тяхното пълно рециклиране, тестове за техническа изправност при всяко пълнене и техническо освидетелстване на всеки 5 г. Така ще се гарантира безопасната експлоатация на бутилките. На клиенти, които не разполагат със собствени бутилки, „Топливо Газ” ще предоставя за ползване нови срещу заплащане на депозит в размер на 40 лева.

Собствениците на амортизираните газови бутилки могат да заменят старата бутилка за нова във всеки пункт за стационарна продажба на газ пропан-бутан в газостанциите на “Топливо Газ” и строителните складове на “Топливо”. Стелажи с нови бутилки могат да бъдат намерени и в бензиностанциите на „ОМВ”, „Петрол”, „Опет”. Над 400 са дилърите, които снабдяват с газови бутилки и по-слабо населените места в страната.

Заявка за замяна може да бъде подадена и по телефона. От 20 ноември “Топливо Газ” открива и специален Call Center за обслужване на клиенти в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Благоевград, Плевен, Русе, Банско, Пазарджик, както и по цялото Черноморие по време на туристическия сезон. Националният телефон за доставка е 0700 17 500 и е на цената на един градски разговор, независимо от коя част на страната е обаждането.

Желателно е последващото зареждане на бутилките с пропан-бутан да се извършва само при фирмите, притежаващи необходимото разрешение за пълнене като „Топливо Газ”. Само там потребителите получават гаранция за пълна техническа изправност и безопасност. Бутилките, които се пълнят в газостанциите не минават през проверка за техническа годност. Според българското законодателство пълненето им с автогаз е незаконно и не отговаря на международните стандарти за безопасност.

Над 700 000 клиенти в България използват пропан-бутан за битови нужди. “Топливо Газ” е лидер на пазара на бутилирана газ повече от 50 години. Дружеството е основано през 1945 г. като част от държавното предприятие Топливо АД и е приватизирано през 1997 г. Компанията разполага с два собствени пълначни завода в Кремиковци и в Бургас, снабдени с техническо оборудване, отговарящо на европейските стандарти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Бойко Ал.
на 20.12.2005 г.
0
 
 
До кога бедния българин трябва да бъде"тероризиран"?Под предлог-ЕВРОПА,непрекъснато ни засипват нови и нови "изисквания"-капризи.До кога заради скапаната Европа ще ни извиват ръцете и душите?За какво толкова се"нагаждаме,ако ни искат да ни взимат такива каквито сме,ако не,много им здраве!Но като, че ли отвсякъде искат да увеличават печалбите си за сметка на народа!Защо гоним стандартите им само по цени,а по доходи!?!Твъре много въпроси зададох и мяма да получа отговори,но ми е обидно да ни смятат за стадо поданици-рая!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Борба за влияние в Близкия Изток
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: