Торнадо, шквал и градушка отнесоха покриви и съсипаха реколта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:07 / 28.09.2004
2582
След торнадото, вилняло тази неделя в Рудозем 20 къщи са с изцяло или частично разрушени покриви. Това съобщи кметът Асан Чакъров, цитиран от радио Пловдив. Той и Гражданска защита правят щателен оглед на засегнатите домашни постройки и селскостопански сгради. Повечето от тях нямат застраховки и ще се търси съдействие на националния фонд за защита при бедствия, аварии и катастрофи.
Във Варна 21 човека са потърсили до тази сутрин медицинска помощ след вчерашния шквал. Те са били с леки контузии порезни рани и счупени глезени. Огромни опашки от автомобили се извиха тази сутрин пред пунктовете за смяна на автостъкла във Варна. След вчерашния шквал, придружен от градушка, са повредени над 1000 кв. м от покривните конструкции на училищните сгради. Въпреки пораженията, само в училище "Кирил и Методий" днес не се провеждат учебни занятия.
Ледените късове, които се изсипаха вчера над Варна, бяха с големина 4,5 сантиметра.
Силна буря, придружена с градушка, вилня вчера и в Ямболско.
Специалисти от областната дирекция "Гражданска защита" извършват оглед на пострадалите от градушката ямболски села. Това са Кабиле, Дражево, Завой, Безмер, Търнава и Гълъбинци. Ледените късове с големината на яйце нанесоха щети на селскостопанската продукция и къщите в района.
Най-тежки са щетите в село Кабиле, където за четвърти път тази година се изсипва градушка.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Задържаха двама от най-известните автокрадци у нас
Гаранцията само на хартия, отказват ремонт на техника
Акция в имоти на депутата Джейхан Ибрямов
Тежка катастрофа с джип на "Гранична полиция", двама полицаи са р...
Малко е нагла: Диона отиде на плаж в Дубай вместо да се яви в съд...
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).