Транспортният министър поиска спешни мерки за гарантиране сигурността в БДЖ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
23:08 / 30.08.2024
1632
Служебният министър на транспорта Красимира Стоянова поиска спешни мерки за гарантиране сигурността на служителите и пътниците в БДЖ.

Днес от компанията превозвач и НКЖИ представиха кои са основните проблеми в сектора. Експерти от различни организации, свързани с железниците, предложиха решения на основните проблеми.

От закупените 76 германски вагона втора употреба в експлоатация вече са 26. Министър Стоянова поиска от БДЖ по-чисти влакове и съобщи, че следващата седмица ще бъде подписан договор за нови 20 електрически мотрисни влака.

"Състоянието на Българските железници не е добро", категорична беше Стоянова. По думите на министъра са нужни повече инициативност и решителност у хората, които управляват железопътната инфраструктура на страната.

"С течение на годините имаме известен недостиг на резервни части", каза пред Нова тв изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД инж. Георги Друмев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...
Катастрофа затруднява движението по АМ "Тракия"
След полицейско преследване хванаха нелегални мигранти в Бургас
Даниел Митов за думите на македонския вицепремиер: За такава обид...
Черната кутия на падналия самолет край Граф Игнатиево ще бъде раз...
Пожар в локомотива спря влака София-Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).