Тренчев за поскъпването на тока: В политиката и в затвора всички са невинни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:01 / 08.07.2012
2826
Естествено е никой политик да не признае вина за поскъпването на тока, в политика и в затвора всички са невинни. Всеки гледа да избяга от отговорност. Така коментира поскъпването на електроенергията президентът на КТ Подкрепа Константин Тренчев пред БНР.

"Нещата в енергетиката отдавна не вървят. Увеличението на тока до голяма степен се дължи на желание да влязат повече пари в системата, за да се стабилизира. Фотоволтаиците са само част от проблема. 55% от парите от увеличението са в системата", заяви още Тренчев.

Коментарът му бе провокиран от оценката на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев, че ако не е бил променен закона за енергетиката, нещата сега са щели да бъдат много зле. Не е вярно, че исканото увеличение на цената на тока ще отиде в Националната електрическа компания (НЕК), подчерта Семерджиев. "Моята оставка е най-лесното нещо, но това няма да реши никакъв проблем", заяви още председателят на ДКЕВР.

Тренчев заяви, че комисията има изключително важна роля във формирането на цените на тока, но е притеснен защо не натискат, а само се примиряват. Заради това считаме, че там работа не се върши добре, посочи Тренчев. "Нещата не могат да продължат по този начин", категоричен е синдикалният бос.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).