Тренировка по любим спорт вместо физическото

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:10 / 07.09.2012
2150
Часове по физкултура да се превърнат в тренировка по любим спорт на учениците. Това предвижда новият Закон за образованието, заяви просветният министър Сергей Игнатов. Той е категоричен, че учениците трябва да имат повече часове по спорт в програмата.

"В момента обаче нямаме подготвена нормативна база за това", допълни министърът. Той обясни, че идеята е физкултурата да бъде последните два часа в програмата, децата да се включват в отбори по интереси - волейбол, баскетбол, футбол, гимнастика, с връстниците си от съседни класове. Така учениците ще посещават не просто час по физическо, а ще се чувстват все едно са на тренировка по любимия си спорт, за да бъде наистина разтоварване за тях, поясни още просветният министър.

През октомври образователният министър Сергей Игнатов планира посещение в Турция за да обсъдят скандала около признаването на българските дипломи в страната. Той ще търси решение да не се повтаря ситуацията с турските студенти у нас през следващата година.

"Като страна членка на ЕС ние имаме възможност да правим съвместни програми с университети в други държави", каза още Игнатов. Той допълни, че този вид дипломи се търсят и на тях не може да се откаже.Заедно с премиера Бойко Борисов Игнатов вчера беше на посещение в Пловдив по повод 127-ата годишнина от Съединението на България. Два дни по-рано премиерът Бойко Борисов нареди на образователния министър Сергей Игнатов да направи поредна проверка на училището в гр. Съединение, става става ясно от стенограмата на правителственото заседание в сряда. "Трябва непрекъснато да проверявате какви са темповете на строителството.

Важно е децата да видят, че след като толкова години не са имали училище, сега то ще е факт и ще изглежда добре", казва премиерът. Строежът на училището в гр. Съединение е започнат през 1983 г.

"Сега процесът върви добре. Ние с областния управител сме се заели заедно и следим редовно работата", обяснява министър Игнатов. Борисов се опитва да си спомни дали тоалетните са на двора.

"Не, те са на полето, но има зебра пред училището, за да могат децата да пресичат улицата безопасно и там на полето се ходи по нужда. Има една секретна тоалетна", обяснява образователният министър.

Той изпълни заръката на премиера и посети новата сграда на СОУ "Христо Ботев" и съобщи, че тя ще бъде готова до 1 ноември."Веднага след като приключим в гр. Съединение, започваме довършването на училището в гр. Садово", съобщи Игнатов. Той каза още, че от тази седмица започват ремонти на още 15 училища в страната на обща стойност 70 хиляди лева.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).