Трети лиценз за превози на товари по ЖП мрежата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:53 / 22.10.2005
1529
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев връчи на “Булмаркет-ДМ” ООД, частна компания със седалище в Русе, национален лиценз за превоз на товари по цялата ж.п. мрежа на страната. Лицензът влиза в сила от 24 октомври.

До момента “Булмаркет-ДМ” ООД изпълнява регионални превози в участъка Русе-Север – Русе-Разпределителна – Каспичан. Фирмата е получила и Свидетелство за експлоатационна годност на собствено пристанище в Русе. По този начин се създава възможност за извършването на комбинирани превози. Това изтъкна на церемонията по връчването министър Мутафчиев и допълни, че лицензирането на повече железопътни превозвачи съвпада със стратегията на Министерството на транспорта за развитие на железопътния сектор и се вписва в налагащите се у нас европейски практики.

До този момент Министерството на транспорта е издало два лиценза на частни превозвачи. На 11 май 2004 г. компанията „Булмаркет – ДМ” ООД получи регионален лиценз за превоз на товари по участъка Русе-Север – Русе-Разпределителна – Каспичан. На 13 април 2005 г. “Българска железопътна компания” АД получи лиценз за превоз на товари по цялата железопътна инфраструктура на страната.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака
Знаете ли какво е "инфодемия" и как да се предпазите?
Нова атракция във Велинград, призоваха гражданите да не крадат па...
Вторият самолет за евакуация на българите от Ливан кацна в Бейрут...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).