ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Тъпчат месото с опасни подправки | ||||||
| ||||||
Според стандартите максимално допустимото количество на подобни подобрители е до 20% маринати. В някои меса в момента обаче тези маринати са до 50-60%, казва Костова. "Окрехкотяването" вече се прави не само за белите меса, които по принцип са по-сухи, но и за останалите пилешки разфасовки, включително и за целите пилета. Прекалено високото съдържание на тези вещества развалят вкуса на мръвките, но по-лошото е, че са вредни за хората. Маринатите съдържат соев протеин, фосфати, гума, карбонати, нитрати и консерванти. Соевият протеин влошава качеството на месото, когато се вложи в по-големи количества. В големи количества карбонатите могат да доведат до рак. Фосфатите и хидрохлуидите пък удрят по бъбреците и черния дроб. Източник: в. "Стандарт" |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:Всички | Само на регистрирани | Моите | На приятели
на 22.12.2009 г.
0
на 22.12.2009 г.
0
на 22.12.2009 г.
0
на 22.12.2009 г.
0
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Земетресение в България
11:06 / 26.11.2024
Николай Славеев: 19 прекрасни години заедно!
14:32 / 26.11.2024
ECMWF предвижда 100 сантиметра сняг този уикенд
15:56 / 26.11.2024
Слави Трифонов се завръща в bTV
12:59 / 27.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета