Търговци алармират за пандемия сред магазините: Кокошкари крадат на дребно и след това препродават в интернет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:02 / 09.10.2024
1586
Цените на стоките се регулират от пазара и могат да се покачват само по обективни причини. Това коментира в студиото на Euronews Bulgaria председателят на Асоциацията на търговците на нехранителни стоки адвокат Галин Попов.

Той изтъкна, че един от най-сериозните фактори за вдигането на цените са кражбите от магазините, които според него са достигнали пандемични размери.

Адвокат Попов коментира каква е готовността на бизнеса за въвеждането на еврото и как потребители и търговци  да се чувстват комфортно в новите условия.  

"Цените се определят от пазара. Законът твърди, че търговците нямат право необосновано да вдигат цените, освен ако няма обективни фактори за това."

"Дребните кражбите от магазините са страхотна пандемия. Продължава и се задълбочава. Това е повишаваща се тенденция, която е в цял свят. Краде се и след това се препродава. Това си е цял поръчков бизнес. Краде се, за да се краде - човек, винаги иска нещо повече на по-евтина цена"

"Краде се от всички магазини, не само от магазините за мода. Краде се всичко, което може да се открадне. В България тепърва ще сее взимат мерки, камерите не вършат работа. Когато нещата са пандемични е много трудно да се проведат по нормален начин всики тези производства.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Опозицията в РСМ: Божиновска излъга за българското си гражданство...
Големите вериги: Електронните ваучери за храна могат да дебаланси...
Цената на апартамента може да падне до 50% под пазарната, без про...
Десислава Атанасова публикува снимки от рождения си ден
В сектора, който предлага eдни oт нaй-виcoките зaплaти в Бългapия...
Изплащат 200 млн. лева по "украинската помощ" за земеделците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).