Турски министър разглежда забележителностите на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:58 / 06.11.2012
2184
По покана на министър Вежди Рашидов на посещение в страната ни днес и утре ще е официална делегация на Министерството на културата и туризма на Република Турция, водена от министър Ертугрул Гюнай. 

Министър Ертугрул Гюнай и водената от него делегация ще пристигнат днес в 14:30 ч. в Пловдив. Във Виенския павилион (бивша палата № 19) на Международен панаир в Пловдив на бул. "Цар Борис III Обединител" № 37 министър Гюнай ще бъде посрещнат от министъра на културата Вежди Рашидов и от Георги Гергов, мажоритарен собственик на Панаира. В 15:00 ч. делегацията на министър Ертугрул Гюнай ще отпътува от Международния панаир за площад "Римски стадион", като ще разгледа Античния стадион на Филипопол и ще посети Джумая джамия. Министър Гюнай ще има възможността да се запознае и със Старинния Пловдив, както и да разгледа Античния театър.

В 17:00 часа днес делегацията на Министерството на културата и туризма на Република Турция, водена от министър Ертугрул Гюнай, ще пристигне в Националния исторически музей в София, където ще бъде посрещната от министъра на културата Вежди Рашидов и от директора на НИМ Божидар Димитров. За 17:20 ч. в НИМ е предвидена официална церемония по подписването на Спогодба между правителството на Република България и правителството на Република Турция за създаване на Български културен център в Истанбул и Турски културен център в София. 

Подписи под Спогодбата ще положат министърът на културата на България Вежди Рашидов и министърът на културата и туризма на Турция Ертугрул Гюнай. След подписването на Спогодбата ще започне и церемония по връщането на турската страна на движими паметници на културата с произход от Турция, които са обект на нелегален трафик на културни ценности.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).