ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
UK ни налага ембарго за работа?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:45 / 23.07.2006Коментари (0)1941
©
Възможно е до 45 000 "нежелани" имигранти от България и Румъния да влязат законно във Великобритания, когато тези две държави се присъединят към ЕС догодина, сочи поверителен доклад на британското вътрешно министерство, цитиран във вестник "Сънди таймс".

Вътрешното министерство е изготвило поверителен "предупредителен списък" на граждани на България и Румъния, повечето от които са заподозрени в принадлежност към престъпни групировки или представляват някакъв друг риск за сигурността.

Според документ, разпространен в британския парламент миналата седмица, министрите се опасяват, че няма да могат да спрат тези хора да се настанят във Великобритания и да претендират за държавни помощи след като България и Румъния станат членки на ЕС, пише вестникът.

Документът разкрива, че според правителствени оценки във Великобритания ще пристигнат между 60 000 и 140 000 българи и румънци през първата година след влизането на страните им в ЕС.

Списъкът на "нежеланите" измежду тях е изготвен от Дирекцията по имиграцията и националността и от други правоохранителни агенции въз основа на досиета на българи и румънци, които са влезли или са опитали да влязат във Великобритания, включително такива, които са били върнати заради имиграционни нарушения, паспортна измама и връзки с престъпни групировки.

Числото от 45 000 "нежелани" българи и румънци обаче може и да е по-ниско от реалното, защото то включва само хората, които са известни на британските власти от разследвания във връзка с организираната престъпност или откраднати паспорти, отбелязва "Сънди таймс".

След като България и Румъния се присъединят към ЕС, ще е по-трудно да се експулсират такива "нежелани" лица или да им се попречи да влязат във Великобритания, предупреждава авторката на доклада - държавният министър от вътрешното министерство Джоан Райън.

Сега такива престъпници могат да бъдат идентифицирани и да им се забрани влизане във Великобритания чрез проверките при процедурата за получаване на виза. Като граждани на ЕС обаче те трябва само да представят валиден паспорт на британската граница. Поради това докладът разкрива, че министрите обмислят да откажат на българските и румънските граждани правото да работят във Великобритания, отбелязва вестникът.

В доклада на британското вътрешно министерство пише, че имигрантите от България и Румъния ще са "по-видими" /повече ще изпъкват/ от гражданите на други източноевропейски страни, защото за разлика например от поляците, те нямат добре организирани общности във Великобритания. Съществуват и притеснения, че тези имигранти ще донесат със себе си организираната престъпност и корупцията, които са по-разпространени в техните две държави, пише в статията на "Сънди таймс". Информацията е на Дарик радио.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Да помогнем! Внук на "жълто-черна" легенда се бори с тежка болест
Първа лига, сезон 2024/2025
Подхвърлиха бебе пред къща в Айтос
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: