Удължиха срока на комисията за цените на лекарствата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:57 / 06.07.2012
1847
Народното събрание удължи срока на действие на временната анкетна комисия за проучване на причините, довели до повишаване цените на определени групи лекарства, с два месеца, съобщи председателят на комисията д-р Галина Милева.

На експертите към Комисията е предоставена огромна по обем информация, необходима да се извърши преглед и анализ на причините, довели до повишаване на цените на определени групи лекарства, заплащани със средства от бюджета на НЗОК или републиканския бюджет, както и да бъдат предложени възможни мерки за контрол на публичните разходи за лекарствата.

По думите на д-р Милева до този момент експертите са се запознали с фактологическия материал, предоставен от изпълнителите на медицинска помощ, НЗОК и Министерството на здравеопазването. Извършен е и анализ на действащата нормативна уредба в областта на лекарствените продукти - как е протекъл законодателният процес, до какви промени е довел този законодателен процес и какви са количествените измерения на промените в законодателството. В хода на работата е възникнала необходимост от предоставяне на допълнителни данни във връзка с изпълнението на възложената задача, за което е необходимо да бъде оказано и съдействие от страна на Временната комисия за получаването на тези данни. Срокът за работа на комисията се удължава до 30 септември 2012 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Хиляди отдадоха последна почит към капитан Венцислав Дункин
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Утре сутринта - студ, после - плаж
Пенсионираме се по-късно, но стажът намалява
Пилот, летял с L-39 Албатрос: И най-опитните понякога грешат
Есен ли? Нищо подобно не се задава на хоризонта!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).