ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Управител на ресторант: Aко плащам заплатите по банков път, то това ще ме натовари с такси
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:22 / 29.06.2023Коментари (20)59735
©
С проекта на бюджет се предлагат и промени, които ще засегнат плащането на заплатите. Фирмите с над 50 души персонал ще плащат заплатите само по банков път.

За ресторантите обаче правилото ще важи за всички, без значение колко работници имат.

Дивидентите също се предлага да се изплащат само по банка. Ако в ресторанта не ви дадат касова бележка, ще може да си тръгнете без да платите сметката.

Николай Тонев работи като главен готвач и иска да продължи да получава заплатата си на ръка.

"Вижте, ние готвачите сме малко друг сорт хора, друго тесто – ние предпочитаме всичко да видим, да пипнем", казва той пред БТВ.

Управителят на ресторанта казва, че ако плаща заплатите през банката, това ще го натовари с такси. Работниците също, когато теглят от банкомат.

"В момента изпитваме недостиг на персонал и това е наистина притеснително от гледна точка на това, че повечето млади хора не желаят този начин на заплащане", смята помощник-управителят на ресторант Росица Долапчиева.

Синдикатите също виждат рискове - например не навсякъде има банкомати и устройства за плащане с карта.

"Каквото и да говорим, пак ще стигнем до ниските възнаграждения и високите банкови такси, които ще бъдат принудени работниците да плащат", обяснява Тодор Капитанов от КНСБ.

В мотивите си финансовото министерство казва: "С предложеното изменение се цели изсветляване на възнагражденията, подобряване на контрола и ограничаване на заобикалянето на данъчните и осигурителни правила."

В проекта на бюджет се предлага още - ако не получите касова бележка в ресторант, да имате право да не си платите сметката. Ведомството твърди, че това е мярка за "изсветляване на сивата икономика".

"Мярката е окей, ако е насочена към всички. Каква е разликата с фризьорския салон, със зъболекаря, с хранителните стоки", пита Ричард Алибегов от Българската асоциация на заведенията.

"Смятам, че инициативата е доста добра, все пак трябва да се спазва финансова стабилност в България и трябва да се събират приходи", казва клиентът на заведение Закро Мамуладзе.

Кои от предложенията ще станат факт, ще е ясно след окончателното им гласуване.


Още по темата: общо новини по темата: 665
01.07.2024 »
09.04.2024 »
25.03.2024 »
22.03.2024 »
02.01.2024 »
30.12.2023 »
предишна страница [ 1/111 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на А Атанасов
премахни филтъра

+1
 
 
Пълни глупости . Ако таксите за няколко превода Ви натоварен затваряне ресторанта . Смешни сте..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Футбол - други
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мачове между Локо и Ботев сезон 2024/2025
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: