Управител на заведение на плажа: При нас е евтино, 15 лева за бира и цаца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:43 / 08.06.2024
13021
Още с откриването на сезона крайбрежните заведения вече са пълни с клиенти и както се очаква. най-предпочитана да бъде класическата комбинация - бира и цаца. Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки това обаче се очаква леко повишение спрямо миналата година. 

И това лято Мария Колева избира любимото си крайбрежно заведение. "Нямам търпение да свърши зимата, за да дойда да се насладя на този момент на плажа. На летния бриз, на рибата, на бирата", казва тя и допълва, че обстановката е приятна, а персоналът на заведението е учтив. А със старта на активния сезон, клиентите като Мария стават все повече.

"Като сезонно заведение, ние разчитаме от години до голяма степен на сезонни туристи, но в доста голяма степен имаме и клиенти, които са ни редовни, които също много уважаваме и ценим", разказва Георги Гатев, управител на крайбрежно заведение.

На брега на морето и това лято хората избират основно добре познатата комбинация. "Картофите със сирене, бирата, цацата, това са неща традиционни по сезона на Черноморието. Българинът ги харесва и обича", споделя Гатев.

А цената е почти без промяна спрямо миналата година. Според него цената в собственото му заведение е ниска, като варира между 14 и 15 лева за една голяма наливна бира и порция цаца. Картофите пък струват между 5 и 6 лева, а разликата е в добавянето на сирене към тях, обяснява още Гатев.

Макар в някои заведения да се отчита минимално повишение, конкретно в този ресторант, въпреки инфлацията, залагат на друга стратегия. "Ние дори понижихме цените, за да повишим нашата клиентела, но и да предложим по-добро качество", казва Георги Гатев, а според клиента Мария Колева – предвид инфлацията, цените са добри. Въпреки, че пържената риба от години бие рекордите по поръчки, има и клиенти с други предпочитания.

"Това, което забелязвам е, че при българина навлиза една култура на гръцката храна, и общо гръцката кухня. Имаме невероятни разядки. Неща, които идват директно от Гърция - тирокафтери е много популярна разядка. Имаме също лека нотка в азиатската кухня, като адана кебапа, който приготвяме тук на момента", споделя Гатев.


Виж коментарите (3)

Още по темата (1075):
07.11.2024 Изпращаме 2024 година като най-горещата в световната история
01.11.2024 Кадри, направени преди два дни в страна от ЕС, станаха абсолютен хит
10.10.2024 Плажът в Бургас се препълни
30.09.2024 Днес е последният работен ден за десетки сезонни работници
28.09.2024 Спасител: Алкохолът в заведенията е много скъп и масово се пиеше на плажа, имаше много удавени
27.09.2024 Експерт: Бум на американски туристи у нас, ето защо
Още новини от Национални новини:
Криско за сина си: Без кака си не може да живее
Проф. Кантарджиев: При задух и трудно дишане трябва да се потърси...
Джевдет Чакъров за конференцията на "ДПС - Ново начало": Събитиет...
Делян Пеевски: Вече нямаме да имаме почетни председатели, ще се о...
Либерална организация изключи "ДПС - Ново начало", призовават АЛД...
Почина Руси Големинов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).