ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Управител на заведение на плажа: При нас е евтино, 15 лева за бира и цаца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:43 / 08.06.2024Коментари (3)13024
© Нова тв
Още с откриването на сезона крайбрежните заведения вече са пълни с клиенти и както се очаква. най-предпочитана да бъде класическата комбинация - бира и цаца. Ресторантите по Северното Черноморие и този сезон ще се опитат да задържат цените в разумни граници, въпреки това обаче се очаква леко повишение спрямо миналата година. 

И това лято Мария Колева избира любимото си крайбрежно заведение. "Нямам търпение да свърши зимата, за да дойда да се насладя на този момент на плажа. На летния бриз, на рибата, на бирата", казва тя и допълва, че обстановката е приятна, а персоналът на заведението е учтив. А със старта на активния сезон, клиентите като Мария стават все повече.

"Като сезонно заведение, ние разчитаме от години до голяма степен на сезонни туристи, но в доста голяма степен имаме и клиенти, които са ни редовни, които също много уважаваме и ценим", разказва Георги Гатев, управител на крайбрежно заведение.

На брега на морето и това лято хората избират основно добре познатата комбинация. "Картофите със сирене, бирата, цацата, това са неща традиционни по сезона на Черноморието. Българинът ги харесва и обича", споделя Гатев.

А цената е почти без промяна спрямо миналата година. Според него цената в собственото му заведение е ниска, като варира между 14 и 15 лева за една голяма наливна бира и порция цаца. Картофите пък струват между 5 и 6 лева, а разликата е в добавянето на сирене към тях, обяснява още Гатев.

Макар в някои заведения да се отчита минимално повишение, конкретно в този ресторант, въпреки инфлацията, залагат на друга стратегия. "Ние дори понижихме цените, за да повишим нашата клиентела, но и да предложим по-добро качество", казва Георги Гатев, а според клиента Мария Колева – предвид инфлацията, цените са добри. Въпреки, че пържената риба от години бие рекордите по поръчки, има и клиенти с други предпочитания.

"Това, което забелязвам е, че при българина навлиза една култура на гръцката храна, и общо гръцката кухня. Имаме невероятни разядки. Неща, които идват директно от Гърция - тирокафтери е много популярна разядка. Имаме също лека нотка в азиатската кухня, като адана кебапа, който приготвяме тук на момента", споделя Гатев.



Още по темата: общо новини по темата: 1075
07.11.2024 »
01.11.2024 »
10.10.2024 »
30.09.2024 »
28.09.2024 »
27.09.2024 »
предишна страница [ 1/180 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.06.2024 г.
0
 
 
Цацата е храна за рибите и мезе за прошляците. Това не е риба!
0
 
 
И колко горе долу излиза..5лв.бира и 10 лв.цаца,ебати евтенията.Тръгвам веднага.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Зима 2024/2025 г.
Природни стихии
Бойни спортове
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: