ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Успех за националната сигурност: В България вече има българска секция на EPA
Автор: Йоланда Пелова 12:37 / 17.09.2024Коментари (0)1225
©
На 7 септември в София бе подписан договор за създаване на българска секция на ЕРА -  Европейска полицейска организация (European Police Association). Това е нещо много добро в националната сигурност и развитието на партньорството между различните служби. Членове на ЕРА са почти всички държави-членки на ЕС, но и на много други страни извън ЕС, дори и на американския континент също има членове на ЕРА. 

Членове са бивши или настоящи полицаи, които си сътрудничат в общността на ЕРА. European Police Association е много добре представена в ООН, в Брюксел и по този начин се съкращава пътя при сътрудничество и мероприятия. Директно се минава през ЕРА, без писма, посолства и т.н. Това каза за предаването “България, Европа и светът на фокус" на Радио “Фокус" председателят на сдружението на частните детективи в България и зам.-директор на новото поделение частен детектив Марин Маринов.

Следващият месец ще се провдеце среща на ЕРА в Сърбия: "Там ще се запознаем с почти всички членове на ЕРА, които ще присъстват на тази среща като делегати. Това е начин на комуникация и лични запознанства и ще разберем повече за съкратения път на комуникация. Преди два месеца бяхме гости на австрийското сдружение на частни детективи и там ни посрещнаха от ЕРА много добре, разговаряхме за сътрудничество. На 7 септември ние ги поканихме на нашата международна среща в България. Всяка година се правят подобни срещи с швейцарците, австрийците и германските детективи. И на тези срещи те ни предложиха да направим поделение на ЕРА. В него ще могат да участват хора, свързани с националната сигурност, тоест и разузнавачи, и полицаи, и военни, и пожарникари", отбеляза детектив Марин Маринов.

По думите му интерес към детективската професия в България има, но тя никак не е лесна, както изглежда на пръв поглед и е доста далеч от това, което гледаме по филмите. "Нещата са много сложни и понякога става въпрос не само за лични дела, а за семейни трагедии, фирмени проблеми, особено при издирването на хора. Неща, които изискват голям опит, контакти и работа, и ето затова е необходима и ЕРА. Изискванията от страна на хората култивираха едно отношение към частните структури, които могат да се грижат за техните интереси. В началото на 90-те години се работеше по дребни неща, но постепенно все повече хора започнаха да работят по сериозни случаи. Понякога работим с полицията, но по-често към нас се обръщат, защото става въпрос за конфиденциални проблеми, в които не искат да се намесват държавните органи. В последните години работим международно, има интереси от България към различни страни на ЕС и света и обратното. Има фирми тук, които работят като представители на западни концерни и т.н. и те искат да знаят какво се случва с тях и техните пари", изтъкна Марин Маринов.

“Цените в нашия бранш се определят от всеки конкретен случай, от неговата сложност, колко хора ще трябва да работят, каква информация трябва да се изтегли. Всичко е толкова различно и те са по договореност. Когато се види конкретно за какво става въпрос и каква специфика има самият случай се определя и цената. Ние реално продаваме информация, а не труд и работа, горе-долу както вие журналистите го правите, но ние го правим конфиденциално и даваме информацията на този, който ни се е доверил. Всички детективи са бивши служители на МВР. Има много жени, които са талантливи в решаването на всевъзможни ребуси, работим с трудни деца, семейни проблеми и т.н. Жените имат силно усещане, те са перфекционисти в работата си, по-интуитивни са от нас.  Усещат лъжата и какво ще се случи, а това е важно, за да се реагира адекватно на ситуацията. Мисля, че частният детектив се ражда такъв. Човек не може да стане детектив просто, защото му е интересна професията или иска да изкарва пари от това, няма как да стане", заключи детектив Марин Маринов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: