Ужас! Разкриха мащабна мрежа за детска порнография в България!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:49
2289
Служители на дирекция "Киберпрестъпност“ –ГДБОП са провели специализирани полицейски операции срещу противодействието на онлайн сексуалната експлоатация на деца на територията на цялата страна. Акциите са осъществени  през последните два месеца, под надзора на прокуратурата.

Задържани са 9 души, на възраст между 35 и 48 години. В хода на разследването било установено, че използвайки фалшиви самоличности, двама са осъществявали целенасочени контакти в мрежата с тийнейджъри, представяйки се на години, близки до тяхната възраст.

Печелейки по този начин симпатиите и доверието на децата, умело провокирайки тяхната нарцистичност и любопитство, мъжете манипулирали своите жертви да участват в порнографски представления. Впоследствие децата били изнудвани и заплашвани да създават порнографски материали с тяхно участие.

Други трима, използвали  ресурсите на онлайн приложение за членство в затворени групи с ограничен достъп и добавянето в групите ставало единствено след "препоръка“ и само за "колеги по интереси“, обясняват от МВР. 

В тях са се споделяли материали, съдържащи сексуални извращения с малолетни, предимно момчета. Четирима от задържаните използвали ресурсите на пиър ту пиър мрежите - за свалянето на файлове, съдържащи сексуално насилие на деца с цел последваща обмяната на същите със сексуални насилници от цял свят.

От жилищата на задържаните са иззети множество компютърни системи, преносими лаптопи, външни носители, флаш-памети, видеокамери др. носители на информация, съдържащи огромно количество материали, съдържащи сексуално насилие на деца от двата пола.

Работата по случаите продължава, под надзора на прокуратурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мъж уби и зарови брат си
Можем да помогнем на децата на починалата Биляна
Работодатели искат спешно отрязване на публичните разходи, предви...
Хората от напълно изгорелия бус в дефилето към Велинград са успел...
Голямо задоволство заради електронните ваучери за храна
Шеф Токев: Хора дори ме поздравяваха, че си излежах присъдата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).