ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
В БДЖ крадат всичко, в краен случай и тоалетна хартия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:03 / 07.07.2012Коментари (9)3138
© Plovdiv24.bg
В Българските държавни железници (БДЖ) се краде каквото може, като се започне от резервни части, агрегати, въглища, смазочни и офис материали и се стигне до тоалетна хартия. Хората имат нужда от тези неща.

Тези разкрития направи шефът на железницата Йордан Недев по време на брифинг, на който даде повече подробности за предотвратената снощи кражба на 700 литра гориво.

След изненадваща проверка на екип от "Товарни превози", направена около 02.30 часа след полунощ в депо близо до Централа гара, София, са намери 130 литра гориво в туби. След настъпилата суетня сред служителите в депото, последвала щателна проверка на околността.

В намиращи се наблизо шахти и неизползваеми локомотиви са намери пълни и празни туби, маркучи и други приспособления за източване на гориво. С цел да не бъдат използвани отново, празните туби са продупчени. Около 7 часа в ремонтния цех на дизеловите локомотиви са намерени "чинно подредени 18 туби по 25 литра и 10 туби по 12 литра", поясни шефът на БДЖ.

Недев обясни, че те са подготвени за експедиция през един от порталите, за който по-късно бе оставено, че не е бил заключен: "виси там един катинар, който само трябва да го погледнеш по-остро и той сам се отваря". В близост до портала е намерен и минибус със затъмнени стъкла, с който се превози източеното гориво.

От ръководството на БДЖ предполагат, че голяма част от горивото е източено от самите локомотиви в движение, които идват за екипировка в депото. Кражби обаче ставали от цистерна, разположена там. Веднага след като са установени тези нарушения служителите от нощната смяна са били извикани в централата на БДЖ. Успели да се озоват на тази "покана", предимно електровози, но отговорните са дизеловата тяга не са открити. "Вярваме, че това ще си ни се случи. Може би някой от тях рязко ще се разболеят, но ние ще ги изчакаме да се върнат", допълни още Недев.

Той не скри изумлението си от разговора, който е провел с един от железничарите. Когато го попитал според него кой краде и се занимава с подобни дейности, служителят му отговор: "Ами не знам някой да не се занимава"."Когато го попитах, а ти занимаваш ли се, той ми отговори - Чат-пат. Засега обаче никой нищо не е чул, не е видял", добави още шефът на железниците.

Според него, за да се сложи край на тези кражби, трябва се предприемат драстични мерки: "Не трябва да се пробваме да предотвратяваме подобни кражби, а е необходимо хора въобще да нямат достъп до горивото, освен в локомотива, където няма как да го избегнем."

Някои от мерките, които вече са предприети в борбата с крадците, е поставянето на камери на ключови места, предстои задължително такива да бъдат поставени в локомотивите. Усилията са съсредоточени и върху инсталирани върху GPS-системи в локомотивите.

Друго решение според Недев е електрифициране на трасетата там, където може. Според него най-доброто решение е ограничаване достъпа на служители на БДЖ до цистерните, като горивото се налива директно в локомотива. Кога обаче тази мярка ще бъде изпълнена Недев не се ангажира да каже.

Откраднатото гориво по думите на БДЖ шефовете е за използване не само за лични нужди, но и за предаване на други лица. Създадената клиентска база, от БДЖ сравниха с дистрибуторската мрежа на Oriflame.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.07.2012 г.
0
 
 
Г-н Недев понеже казвате, че се краде и тоалетна хартия, маля да побликувате на кого се раздава такава.Да не се окаже, че се раздава само на Иван Вазов. Г-н Бунев даите разяснения за тази тоалетна хартия.
Aнонимен
на 09.07.2012 г.
0
 
 
Г-н Недев много засегнахте персонала на които на се полага тоалетна , хартия, а също и канцеларски материали. Истинските железничари много желеят това с камерите да стане и тогава ще се види кои краде и къде отива нафтата. Г-н Недев също така няма да бъде лошо да принудите фирмата охранител да си изпълнява задълженията по охрана на поверените й райони.
Aнонимен
на 08.07.2012 г.
0
 
 
Нека се замислят тези шефове защо толкова се краде от работното място, може би заплатите са много" голями" ?
Aнонимен
на 08.07.2012 г.
+1
 
 
Къде е тук новината?Всеки вижда всеки ден как всеки краде.Как беше,а да-малък, но много крадлив народ.Крадецът в тази държава е на пиедестал-всеки го крие и му се възхищава.Това е дами и господа,хубав ден за всеки от вас.
+1
 
 
Преди години баба ми пращаше колети по БДЖ-като багаж и винаги колетът пристигаше окраден!Една година освен новогодишната пуйка бяха окрадени и новогодишните ни подаръци,които ние като деца чакахме с нетърпение!
+3
 
 
За родените след 80-те тази история може да послужи като пример за комунизъм в действие. Единствената разлика с преди е, че вече няма московски кредитори с евтини доставки и последиците от циганиите на тази система си личат много по-ясно. Най-лошото е, че се краде ВЪВ фирмата БДЖ, но ОТ всички нас, принудените да спонсорираме това безумие.
+2
 
 
Това за кражбите отдавна се знае,как ли така г-н Недев е изненадан?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: