В Парламента: Етиен Леви става депутат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:06 / 11.06.2024
3276
Музикантът Етиен Леви вероятно става депутат в 50-ото Народно събрание от листата на националистическата формация "Величие", която бе голямата изненада на тези избори, защото успя да вземе близо 5 процента от гласовете на българите.

66-годишният музикален педагог е водач на листите в централния софийски избирателен район 24 МИР и четвърти в евролистата на "Величие".

Седмици преди изборите името му бе опетнено като доносник на Държавна сигурност. Ето какво отговори музикантът: "Доносник от мен няма да стане! Аз семейството и кръвта си никога няма да предам!" С острите си думи тогава певецът атакува вулкана от публикации срещу него, които го уличаваха, че е бил агент с псевдонима "Панайотов" към Шесто главно управление на Държавна сигурност.

"Харесах идеите на партията за чистотата на водите, чистотата на реките, чистотата на планините, но най-много ми допадна чистотата в човешките взаимоотношения в тази партия и желанието на тази група от хора да се погрижат за гражданите на нашата малка, но велика България. Затова се присъединих към тях и веднага получих атаки от тези смешни хора, които с техните милиционерски номера, понеже аз съм познато лице, решиха да ме очернят", сподели Етиен Леви и допълни:

"Доста услужливо някой реши да ме изцапа и да опетни името ми с думата доносник, защото се кандидатирах за тези избори, защото съм популярно лице и защото срещам симпатиите на хората по улицата."

Музикантът разказа пред в. "България Днес", че за пръв път в живота си членува в партия. Поканата да се присъедини към политическата платформа дошла лично от полк. Николай Марков.

И до днес той не се интересува кой точно стои зад атаката към него и нарича злостниците срещу името му смешници, които си служат с ченгеджийски похвати. Но е убеден, че: "Милиционерските мръсни номера от онова време трябва да спрат".

Етиен Леви силно вярва, че страната ни може да се превърне в рая на Европа и че е време кражбите на държавните блага да спрат, а политиците да се погрижат за народа на България.

"Заради това влязох в политиката, заради хората на България, които заслужават нещо по-добро, заслужават почтеност, заслужават грижа и отговорно поведение на политиците към тях, заслужават някой да поведе родината ни към величие", категоричен е Етиен Леви.

Съосновател на партия "Величие" и водач на евролистата е Николай Марков, който е работил в Националната служба за сигурност между 1993 г. и 2007 г. Макар да не присъства в ръководството на партията и да не е в листите, с нея се идентифицира и Ивелин Михайлов, който стои зад проекта "Исторически парк".

Лидерът на националистическата партия "Величие" Марков обяви, че съпартийците му не искат България да помага нито на Русия, нито на Украйна. По думите му формацията "Величие" е "строго пробългарска", като по линия на Украйна иска държавен неутралитет.

Виж коментарите (0)

Още по темата (614):
28.06.2024 Новият областен управител на Пловдив встъпи в длъжност
27.06.2024 Проф. Александър Маринов: Реалната възможност да се състави правителство клони към нула
27.06.2024 Илия Зюмбилев: Оставам със силна вяра в Бог и в светлото бъдеще на Пловдив и областта
27.06.2024 Пловдив има нов заместник областен управител - Нурджан Караджова
26.06.2024 Иван Петков- Бебето: БСП е в огромна криза
26.06.2024 Изненадващо решение: Пловдив има нов областен управител!
Още новини от Национални новини:
Обявиха червен код за половин България!
Депутати от "Величие" са заплашвали един от основателите на парти...
Вижте какво ни чака в следващите часове
Задържаха българка, издирвана за трафик на бебета в Гърция
Автомобил се запали в движение на Дунав мост
Ето какво показват изследванията на водата в Черно море


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).