В Пловдив обсъдиха ролята на общините за икономическо управление на ЕС

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:52 / 31.01.2013
1986
Как добрите практики на Европа да бъдат реализирани в регионите в България разясниха на семинар в Новотел Пловдив министърът по управление на еврофондовете Томислав Дончев и ръководителят на Представителството на ЕК в България Зинаида Златанова. Те откриха семинара на тема "Да предадем идеите на Европа в регионите: Ролята на общините за икономическо управление на ЕС и ползите от членството в ЕС за европейците". 

На събитието присъства и областният координатор на ПП ГЕРБ и областен управител на област Пловдив Здравко Димитров. В началото на срещата Министър Дончев анализира изпълнението на секторните политики за периода 2007 -2013 година и представи перспективите за следващия програмен период. По думите му, отчитайки слабостите, насоката по управлението на проектите, по която трябва да се работи, е не колко  средства ще се спечелят, а къде и как ще се инвестират парите. При все още действащия програмен период големите общини с повече капацитет имат повече възможности за усвояване на европари, за разлика от малките градове. С подобрената национална стратегия системата ще бъде балансирана за цялата страна. 

Томислав Дончев уточни още, че конкретната цел, която трябва да бъде постигната е подобряването на качеството на живот. Според министъра един от важните моменти за скъсяването на пътя за развитие е интегрираният подход между действащите програми на ЕС. Стъпките към успеха предвиждат приемането на новия закон за управление на средствата от ЕС и новата електронна форма за кандидатстване по проекти. Те ще позволят по-интензивното включване на местните власти в усвояването на парите от Европа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Отиде си голям български художник
Чуждестранен инвеститор се изтегля от България, стотици остават б...
Мирослав Ненков: На 27 октомври искам да видя как лъвовете излиза...
Цената на кравето масло се вдига
Сиромахов: Плача! Тя бременна в осмия месец, па се хвали, че каза...
Заради високосната година посрещаме астрономическата есен по-рано...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).