В пловдивска болница е една от пострадалите при зверската катастрофа край Ямбол

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
08:46 / 19.08.2024
6668
Тежка катастрофа с жертва и сериозно пострадали край Ямбол. Един човек загина след удара между лек автомобил и микробус, а шестима са с опасност за живота, между тях и три деца. Състоянието им остава тежко.

В ранните часове на неделния ден шофьор на лек автомобил губи управление, навлиза в насрещното платно и удря челно микробус с девет пътници.

Шофьорът на колата загива на място, а трима възрастни и три деца от буса са с опасност за живота.

Те са транспортирани до болниците в Ямбол и в Сливен, където лекарите се борят за живота им. Пострадалите са пътували към Ямбол, за семейно тържество.

Какви са причините за пътния инцидент?

По думите на зам.-директора на ямболската болница д-р Валентин Вълчев двете пациентки, които се намират там, вече са в стабилно състояние.

"Опасността за техния живот не е отминала, все пак говорим за 24 часа след катастрофата, но грижите на екипите от реанимация и на хирургичното отделение продължават", обясни пред bTV още д-р Вълчев.

Жена на 36 години е била с фрактури на лицевата част на черепа и в тежко състояние. По спешност е транспортирана в клиниката по лицево-челюстна хирургия в Пловдив. Нямам информация какво е нейното състояние“, добави той.

Трите деца, които са в сливенската болница, са с опасност за живота. Оперирани са. Най-малкото от тях е момиче на 12 години. Шофьорът на микробуса също е там – опериран е по спешно, но е с опасност за живота.

"През летния сезон броят на ПТП-тата се увеличава, но тази година е особено видна честотата им и тежестта. Колеги разказват за дежурства с по четири, пет пътнотранспортни произшествия. Говорим за 12 часово дежурство", допълни д-р Вълчев.

Според него най-честите причини за тежки катастрофи са несъобразената скорост и рисковите маневри.

Причините за тежкия инцидент край Ямбол тепърва ще бъдат разследвани, но една от версиите е, че шофьорът на автомобила е заспал зад волана и е карал с несъобразена скорост.

Виж коментарите (1)

Още по темата (202):
16.09.2024 Верижна катастрофа с три тира
16.09.2024 Катастрофа на АМ "Тракия", има задръстване
15.09.2024 На АМ "Тракия" има 11-километрова тапа
15.09.2024 Катастрофа причини километрично задръстване на АМ "Тракия"
15.09.2024 Челен сблъсък на пътя Варна - Бургас, има пострадал
14.09.2024 Тежка катастрофа на АМ "Тракия"
Още новини от Национални новини:
Забраняват пушеното на някои места на открито?
Руски генерал: България е сред държавите, на които може да нанесе...
Стана ясно кой е пилотирал самолета в момента на катастрофата
Искат промени за личните карти
С вълнуващо видео почетоха паметта на загиналите край Граф Игнати...
Борисов: Пловдив е "абсолютно задръстен" от автомобили


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).