ВМРО-НИЕ: ГЕРБ готви ново увеличение на цената на тока

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:10 / 19.10.2011
3574
От ВМРО-НИЕ излязоха със специална декларация, която Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса:

След публичното опровержение за въвеждане акциз върху природния газ и съответно поскъпване цените на топлофикационните услуги през отоплителния период, макар никое решение на управляващите да не е окончателно, се спомена мимоходом за новото увеличение на цените на тока от юли 2012 г. Разбира се, успокоението за гражданите е, че това повишение няма да е максималното, а "само" 7 %. Но няма нищо успокояващо в последователното удовлетворяване исканията на монополите в България.

Утвърдена практика е вече вдигането на цената да става чрез своеобразен пазарлък през медиите. От страна на чуждите енергопреносни дружества се иска завишено увеличаване, което после се приема в по-малък размер от председателя на ДКВЕР. По този начин се обработва по-лесно общественото мнение и по-лесно се преглъща поредното опразване джобовете на българите. 

Никъде в служебната характеристика и устройствения правилник не е казано, че председателят може да дава публично прогнози за цени. Семерджиев може единствено да коментира как ДКВЕР е процедирала по дадено искане и преписка и какво е решението на Комисията по нея. Но да кажеш пред обществото, че еди кое си дружество иска увеличение на цената с 20 %, но ние няма да се съгласим на повече от 10 и през юли да вдигнеш цената с тези 10 % - това е обработка на общественото мнение в полза на съответното дружество и в полза на увеличение на цената. 

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране вместо да обслужва интересите на българските граждани, се е превърнала в адвокат на електроразпределителните дружества и чуждите интересеи. Не понася отговорност за действията си и не е санкционирана, въпреки публично оповестени нарушения и злоупотреби, както в самата комисия, така и в електроразпределителните дружества.
Идват избори - сметките за парно и ток няма да поскъпват, но след 23 октомври интересите на българските граждани пак ще минат на втори план.

Още от месец февруари партия "Вяра Морал Родолюбие Отговорност - Национален Идеал за Единство"поиска оставката на цялата Комисия за енергийно и водно регулиране. Но тук председателя на ДКЕВР може би е прав като казва, че неговата оставка няма да промени нищо. За да има истинска промяна, ни трябва нова политическа линия и нови управляващи, които да влязат в ролята на държавници, а не ПР-и на държавни постове.


Виж коментарите (2)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Национални новини:
Президентът: Днес се разделяме с двама достойни летци
Аптекар: Поставянето на вендинг машини за лекарства е потенциално...
Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на рот...
Явор Колев: Кибервойната може да доведе до загубата на човешки жи...
Доц. Наталия Киселова се кандидатира за депутат
Лекар: Молбата ми е да сте внимателни с тези безкрайни реклами


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).