ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Варненци обраха отличията на Кулинарна купа на България 2022 | ||||||
| ||||||
Първо място в категория "Най-добър кулинарен отбор“ категорично заслужиха студентите в специалност "Гастрономия и кулинарни изкуства" от Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт - Красимир Баналиев, Иван Сарамандов и Ивайло Гасеров с треньор шеф Калоян Колев. Те впечатлиха журито в първи кръг с интерпретация на агнешка чорба за предястие. Основното ястие, което представиха бе пълнен пъдпъдък су-вид с гъши дроб и шамфъстък, гарниран с тарт от цвекло и черен чесън, еспума от цвекло, руло от морков, пълнен с пюре от грах и фенел, глазиран бейби морков с черен пролетен трюфел и сос Жу с 20-годишно бренди от резиденция Евксиноград. А за десерт - класическо суфле с кули от ягода, зелен пипер и лайм, сладолед от "Шартрьоз“ и мариновани ягоди със сок от бъз. Във втори кръг отборът на Висше училище по мениджмънт отново доказа, че е най-добър и се справи с предизвикателството "Черна кутия“ със задължителни продукти за предястие - стриди и краставица, за основно - свинско контрафиле и пащърнак, за десерт - бял шоколад, ягоди и фюлетин. Варненци отвяха конкуренцията с над 500 точки преднина пред класиралите се на второ място. В категория "Телешко" купата на "Перфекто" отнесе Андония Филумена Цървенкова от I курс в специалност "Гастрономия и кулинарни изкуства" с треньор шеф Хю Бутен. Тя впечатли журито със запечено телешко бон филе, придружено от скариди су-вид, сос от редуциран патешки бульон и смръчкула, еспума от картофи, сотирани гъби смръчкула в компанията на бланширани аспержи в бульон от скариди, пяна от скариди, пудри от спанак и гъби. Национална кулинарна купа на България е най-голямото кулинарно състезание в България, на което могат да премерят сили най-добрите и смели готвачи, които се състезават в различни категории, както за професионалисти, така и за млади кулинари. Основен организатор на събитието на Българската асоциация на професионалните готвачи. Традиционно кулинарите на Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт обират овациите и купите на журито всяка година. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Драстично отслабналият Геро се оказа нежелан от телевизиите
14:51 / 24.11.2024
Ралица Паскалева: Предател си!
21:59 / 25.11.2024
"УниКредит Булбанк" предупреди клиентите си
14:08 / 25.11.2024
Нов хитов турски сериал завладява ефира
15:59 / 24.11.2024
Обявиха 1000 долара награда за намирането й!
08:27 / 25.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив? | ||
Да (5602) | 58% | |
Не (3083) | 32% | |
Не мога да преценя (905) | 9% |