ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Варненци обраха отличията на Кулинарна купа на България 2022 | ||||||
| ||||||
Първо място в категория "Най-добър кулинарен отбор“ категорично заслужиха студентите в специалност "Гастрономия и кулинарни изкуства" от Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт - Красимир Баналиев, Иван Сарамандов и Ивайло Гасеров с треньор шеф Калоян Колев. Те впечатлиха журито в първи кръг с интерпретация на агнешка чорба за предястие. Основното ястие, което представиха бе пълнен пъдпъдък су-вид с гъши дроб и шамфъстък, гарниран с тарт от цвекло и черен чесън, еспума от цвекло, руло от морков, пълнен с пюре от грах и фенел, глазиран бейби морков с черен пролетен трюфел и сос Жу с 20-годишно бренди от резиденция Евксиноград. А за десерт - класическо суфле с кули от ягода, зелен пипер и лайм, сладолед от "Шартрьоз“ и мариновани ягоди със сок от бъз. Във втори кръг отборът на Висше училище по мениджмънт отново доказа, че е най-добър и се справи с предизвикателството "Черна кутия“ със задължителни продукти за предястие - стриди и краставица, за основно - свинско контрафиле и пащърнак, за десерт - бял шоколад, ягоди и фюлетин. Варненци отвяха конкуренцията с над 500 точки преднина пред класиралите се на второ място. В категория "Телешко" купата на "Перфекто" отнесе Андония Филумена Цървенкова от I курс в специалност "Гастрономия и кулинарни изкуства" с треньор шеф Хю Бутен. Тя впечатли журито със запечено телешко бон филе, придружено от скариди су-вид, сос от редуциран патешки бульон и смръчкула, еспума от картофи, сотирани гъби смръчкула в компанията на бланширани аспержи в бульон от скариди, пяна от скариди, пудри от спанак и гъби. Национална кулинарна купа на България е най-голямото кулинарно състезание в България, на което могат да премерят сили най-добрите и смели готвачи, които се състезават в различни категории, както за професионалисти, така и за млади кулинари. Основен организатор на събитието на Българската асоциация на професионалните готвачи. Традиционно кулинарите на Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт обират овациите и купите на журито всяка година. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
15:49 / 29.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:42 / 29.11.2024
Ударно начало на декември за три зодии
14:46 / 28.11.2024
От утре проблеми за шофьорите в Пловдивско
20:41 / 29.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета