Важни пояснения за промените при пътните знаци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:09 / 09.12.2023
4489
Въвеждат 6 нови пътни знака. Те са от различни групи, свързани с движението на велосипедистите, пешеходците, както и с паркирането. Регламентират се и изискванията за употреба на електронни знаци по пътищата в страната.

Новите промени при пътните знаци представляват актуализация на вече съществуващите.

Първата група обхваща знаците със задължително предписание, а именно "край на задължителен път за велосипедисти и водачи на електрическо превозно средство или на пешеходци“.

Втората група знаци са тези с специални указания, като например "паркирай и пътувай“, както и "крайна зона за действие за пътен знак“, и такива за направления, посоки, обекти и други.

Освен новите знаци се въвежда и регламент за употребата и визуализацията на електронните знаци с променящи се съобщения, пише NOVA.

Актуализацията на пътните знаци у нас обхваща както велосипедисти и пешеходци, така и паркирането и управлението на тротинетки.

"В новата наредба има две много важни неща. Първото е, че се въвеждат стандарти, които се въвеждат и в цяла Европа“, каза Николай Найденов, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

"Това, което касае общините е, че се въвежда единен пътен знак за синя и зелена зона - начална синя зона и крайна синия зона“, каза експертът по безопасност Диана Русинова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Не минавайте край Кресна, изберете друг маршрут!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Чужденци направиха брутален филм за АМ "Тракия"
По-добре не доближавайте до кървавото езеро, опасно е


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).