Вече се легитимираме и с шофьорски книжки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:57 / 03.05.2009
1947
Българите ще могат вече да удостоверяват самоличността си и с шофьорска книжка. Това предвижда одобреният от правителството проект на закон за изменение и допълнение на Закона за българските документи за самоличност.

Друга промяна е свързана с изисквания размер на снимките за документи - той се изменя от 25/35 мм на 31,5/36 мм.
Въвежда се и нова систематика на видовете документи, като се разграничават няколко групи според предназначението им - документи за самоличност (лична карта, паспорт, карта на бежанец), свидетелства за управление на моторни превозни средства, документите за пребиваване (разрешения за продължително или постоянно пребиваване на България на чужденец и удостоверение за пребиваване на граждани от ЕС).

В законопроекта е регламентиран и редът за издаването на лична карта на деца, навършили 14 г., които са настанени в социални домове, но поради липса на родители и определен настойник не може да бъде получена готовата лична карта.
"С промените се цели и отстраняване на съществуващи противоречия между разпоредби на сега действащия Закон за българските документи за самоличност и други закони".


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Политолог: Всичко изглежда съшито с бели конци! Трифонов се превр...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
Пореден инцидент на "Тракия": Автомобилни гуми се разпиляха на ау...
Отляво на фалшивите банкноти е залепено холограмно фолио, предназ...
"Има такъв народ" утвърди листите за изборите: Слави Трифонов пов...
ЕК отпуска спешно близо 11 млн. евро за българските фермери


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).