ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Виктория Василева, "Величие": Хората, които бяхме атакувани от Ивелин Михайлов, преминахме полиграф
Автор: ИА Фокус 09:45 / 01.08.2024Коментари (0)25732
© bTV
Хората, които бяхме пряко атакувани от Ивелин Михайлов с конкретни обвинения, лъжи и клевети, преминахме полиграфско изследване плюс една нова форма на изследване с изкуствен интелект. Той твърдеше, че някои от водещите партии - ГЕРБ и ДПС, ни е упражнявал натиск и ни е било платено, за да подкрепим мандат на ГЕРБ. Няма да е лошо и той да се яви на детектор на лъжата". Това каза независимият депутат Виктория Василева, която напусна партия "Величие".

В студиото тя показа резултати от детектор на лъжата - нейните, както и тези на Дарин Георгиев, Етиен Леви и Георги Куков. Част от въпросите в изследването са:

Ти получи ли облаги, за да напуснеш партия "Величие“?

Ти контактуваш ли с лица от посолства на чужди държави срещу облаги?

Някой карал ли те е да подкрепиш кандидатурата на Рая Назарян за председател на парламента?

Някой упражнявал ли ти е натиск, за да подкрепиш мандат на ГЕРБ?

"Нито сме получавали пари, за да подкрепяме мандат на ГЕРБ, нито някой е упражнявал натиск върху нас за каквото и да било", каза пред bTV Василева.

Заключението на полиграфа е, че "не е установена значима психо-физиологична активност реактивност от страна на изследваното лице“.

Виктория Василева каза, че никога не е била във "Величие“, въпреки че е избрана с листата на партията.

"Не мога да кажа какво се е случило там. Не съм била член, бях поканена от г-н Марков да се включа в кампанията и в изборите за 50-ото Народно събрание. Нито познавам тяхното ръководството, нито процесите, които са текли вътре в самата партия. Познавах ги, доколкото се запознах с хората, които бяха в листите и с които трябваше да бъдем екип в парламента. Харесаха ми идеите и винаги съм твърдяла, че не съм заставала зад конкретни личности, а зад каузи и зад идеи“, каза Василева.

По думите ѝ въпросните идеи е трябвало да бъдат реализирани от депутатите в парламента, а не от "хора, които стоят извън и дават разпореждания по телефона".

"За разлика от тях, ние разсъждаваме много по-практично и прагматично. За нас е по-важно какво искат хората, които са ни избрали, а не какво иска един самоназначил се човек, който управлява хората дистанционно. Говорили сме за развитие на ядрената енергетика плюс АЕЦ "Белене“, но никога не е поставян въпросът да бъде строен заедно с Украйна. Не знам откъде дойде тази идея, тя е толкова необмислена, екстравагантна и невъзможна“, отбеляза тя.

Виктория Василева беше депутат в ПГ на ИТН в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание. По думите ѝ пътищата им са се разделили тъй като са се разминали "в представите си как трябва да бъде правена политиката“. Сега обаче вижда промяна.

"Виждам, че има някакви наченки на подобрение в ИТН. Вече не са в ролята на ултимативно предлагащите решения, а са хора, които търсят диалог. Това е много добро начало, но имат да извървят още много дълъг път. Дали вярвам в тяхната искреност няма абсолютно никакво значение, важното е дали те вярват и това ще си проличи, когато се премине в следващия етап след обсъждането на приоритетите, когато започнат да бъдат обсъждани конкретните личности", каза тя. 

На срещата с ИТН хората около Николай Марков и Виктория Василева откриха общи допирни точки. По думите на Василева разговорът е бил много практичен и добър.

"Приехме поканата за среща с ИТН и подкрепихме тяхното желание да се търси някакъв компромис и съгласие. Винаги съм вярвала, че ако първият мандат е политически, а вторият е на възможния компромис, то третият е задължително държавническият, където наистина трябва да се види дали има такова мислене в партиите. С колегите от ИТН обсъждахме приоритетите, които те са набелязали и предложихме наши. Бяха обсъждани политики и приоритети, не конкретни фигури. За нас също е важно кои фигури ще бъдат предложени, за да изпълнят приоритетите,  предложени от ИТН", обясни Василева.

По думите ѝ оттук насетне едното крило на "Величие" ще решава как и под каква форма ще продължава. На въпрос дали е възможен нов политически проект тя каза: "всичко е възможно, нищо не трябва да бъде изключвано".


Още по темата: общо новини по темата: 456
12.09.2024 »
12.09.2024 »
11.09.2024 »
08.09.2024 »
05.09.2024 »
05.09.2024 »
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бюджет 2025
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: