Вижте какво слагат в майонезата у нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:24 / 13.06.2016
7414
Стряскащи данни изнесоха от асоциация "Активни потребители". Шест марки майонеза от общо 16, предлагани в търговската мрежа, се правят без яйца. Това сочи изследването, направено по инициатива на асоциация "Активни потребители", съобщава Нова телевизия.

"Най-много ни стресира рецептата, която в България се използва за майонеза", заяви д-р Сергей Иванов.

"Оказа се, че в нашата има много други компоненти, като гума гуар, гума ксантан, различни консерванти, оцветители и огромно количество въглехидрати", обясни д-р Иванов.

В американския стандарт за майонеза например нямало никакви въглехидрати.

"Тук има само калории и нищожна хранителна плътност", заяви д-р Байкова.

По думите ѝ голяма част от Е-тата в майонезата са алергени.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Десетки работници напускат - цели области могат да останат без то...
Луций Цезар или Гай Цезар? Разкрита е самоличността на статуята, ...
Райчев: Борисов никога не е бил с такива връзки в света, каквито ...
Meteo Balkans пусна пълна прогноза за декември, без сняг на Колед...
Кузман Илиев: Много важни се помислиха тези в парламента
На 76 години си отиде съдия Благовест Пунев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).